Diners

Vallès Circular conquereix el congrés de ciutats intel·ligents

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, presentarà avui el projecte Vallès Circular en l’Smart City Expo World Congress, que se celebra a la Fira de Barcelona, en el recinte de la Gran Via, fins al dijous vinent. Ho farà aquesta mateixa tarda (dia inaugural del certamen) en el marc de la sessió "Circular Economy&Innovation in Waste Management". Vallès Circular va ser seleccionada entre més de 500 propostes que va rebre l’organització del congrés per presentar experiències relacionades amb els principals reptes amb què es troben les ciutats.

L’Smart City Expo World Congress és el principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, que celebra aquest any la novena edició sota el lema "Cities made of dreams". Es tracta d’un referent en l’àmbit mundial de les ciutats intel·ligents, acollint la participació de representants municipals, institucions, líders acadèmics i de pensament, centres d’investigació, empreses i emprenedors amb important poder d’acció i decisió. Vallès Circular és una iniciativa de caràcter territorial impulsada pel Consell Comarcal al Vallès Occidental, compartida amb els 23 ajuntaments de la comarca i amb agents socials, ambientals i econòmics. Neix el 2016 i es desenvolupa com una proposta col·laborativa amb la finalitat de desenvolupar una estratègia transversal de transició cap a l’economia circular al Vallès Occidental. Integra accions en diversos àmbits: innovació circular en processos productius, aprofitament alimentari, energies renovables, gestió i valorització de residus, consum responsable amb visió circular o construcció de ciutats circulars, incorporant la complementarietat amb iniciatives locals i dels agents de Vallès Circular.

L’edició d’enguany del Smart City Expo World Congress reuneix a 1010 empreses expositores i 700 ciutats i registrarà un creixement del 15% en l’espai expositiu. Com conferenciants, comptarà amb més de 400 experts mundials en mobilitat, economia, governança, transformació digital i innovació social.

El congrés s’estructurarà en un total de cinc eixos temàtics: transformació digital, medi ambient urbà, mobilitat, governança i finances i ciutats inclusives i compartides. S’abordaran temes com les ciutats impulsades per dades, el 5G i el futur de la connectivitat, ciutats resilients, gentrificació, sistemes de transport innovadors, governança multinivell, economia col·laborativa, economia circular i també ciutats inclusives.

Esdeveniments paral·lels
El saló acull diversos esdeveniments paral·lels Cal destacar la Digital Future Society, impulsada pel Ministeri d’Economia i i la Mobile World Capital Barcelona, que aplega un centenar d’expositors i es durà a terme avui i amb l’objectiu d’analitzar l’impacte de la revolució tecnològica en la societat i l’economia, abordant temes com el reconeixement facial i les dades biomètriques. En les mateixes dates, se celebrarà la tercera edició de l’Smart Mobility Congress, un saló i congrés amb el lema "Leading the way", que abordarà els reptes que planteja la mobilitat en un futur amb la concentració més gran urbana de la història: sistemes de transport intel·ligent, vehicles autònoms, mobilitat aèria, vehicles connectats, Maas (Mobility as a Service), MoD (Mobility on Demand), micromobilidad, transport multimodal, sistemes de mobilitat integrada i transport públic.

To Top