Música moderna de bandes amb ADN local, amb diversitat d’estils i amb la mateixa proporció d’homes músics i dones músiques (sempre que es pugui). Aquests són els criteris bàsics que caracteritzen el Circuit de Música Moderna als districtes i que es mantenen ben vius des de fa sis anys, tal com va destacar ahir David Traver, de l’associació cultural Indirecte que col·labora amb la programació de la regidoria de Cultura. El 6è Circuit es va presentar ahir en un acte que va presidir la regidora de l’àrea, Rosa Boladeras, acompanyada d’Imma Vilches , tècnica de la mateixa i del mateix Traver. A la sala del Casal Cívic de Can Tusell, però, hi havia membres de grups que actuaran, alguns dels quals van oferir un tast del seu treball, i també la presidenta de l’AV de Can Tusell, Ana Belén.
El nou circuit musical d’aquesta tardor-hivern comprèn sis concerts de música dels nostres dies creada per formacions locals, els quals faran arribar les seves propostes amb ritmes de rap, pop, rock, funk i música tradicional. La banda The Re-Fugees és l’encarregada d’inaugurar la nova edició aquest divendres, 8 de novembre, al teatre de l’AV de Vilardell. Nascuts fa dos anys, Re-Fugees treballa els ritmes de “boombap” clàssics i ha aconseguit ja editar dos àlbums. El primer es diu “Dialecting Beings” i el segon “Saló de la Fama”, aquest últim amb col·laboració del col·lectiu Síndrome de Sherwood, també de la ciutat. La banda està integrada per Pau Cabeza, Gerard Casals, Oriol Pujade i Sergio Galindo. Els tres primers posen la veu mentre que Sergio és el DJ. El cicle continuarà amb Els Visitants, que fan pop-rock acústic. Actualment, estan oferint l’espectacle “When the city cries”, basat en les creacions literàries de Lluís Paloma, que a la vegada toca la guitarra elèctrica. El directe és un compendi de temes propis cantats en català i anglès combinats amb versions de grups coneguts com a Depeche Mode, Pink Floid o Rolling Stones, entre d’altres.
Del grup, el mateix Paloma va dir que està acompanyat d’uns músics (Marc Casulleras, Marc Campins, Albert Bonnin i Xavi Rodríguez) “virtuosos”, fet que va fer que músics de la banda presents a l’acte diguessin el mateix del lletrista.
El circuit farà parada després amb Júlia Moumen. Es tracta d’una jove artista de Terrassa, de només 21 anys, que es va iniciar al món de la música penjant vídeos al canal Youtube. Va participar en el concurs de talent musical “La Voz” (2017) i a partir d’aquí va enregistrar el seu primer senzill i endinsar-se en la professió. Júlia estarà acompanyada per Marta Montero a la guitarra acústica.
Després vindrà el conjunt vocal femení Odettes format per Elisabet Jorba, Ana García i Analia Ivaseta, amb Jan Escudé als teclats. Odettes (nom que quan arriba ens evoca al personatge “Odette”, l’heroïna de “El Llac dels cignes”) interpreten versions de molts estils amb molta sensibilitat i harmonia. Al cantó oposat trobarem a Radioactivas, que fan punk i s’expressen rebels i contundents. I, per acabar, Itzipa, que oferirà un repertori de músiques tradicionals del món.
Nou espai a SANT PERE
Els concerts es repartiran per sis escenaris diferents dels barris. Els llocs d’actuació seran teatres, centres cívics i casals de Vilardell, La Maurina, Segle XX, Can Parellada, Can Tusell i Sant Pere. Al circuit d’espais s’incorpora per primera vegada Sant Pere i el Casal d’aquest barri al Passeig 22 de Juliol.
A la presentació, Boladeras va destacar que “aquesta programació es fa amb la participació de les associacions de veïns i per tant, és garantia que es faran seu el concert”. Per la seva banda, la presidenta de l’AV de Can Tusell, Ana Belén, va celebrar la iniciativa i la manera de fer. “És bo que puguem col·laborar i acollir les actuacions als barris. A nosaltres, per exemple, ens agrada que hi hagi rotació d’estils musicals perquè a vegades hi ha bones sorpreses”.