El Consorci Sanitari de Terrassa i l’Obra Social La Caixa hi han renovat l’acord per l’ajut que dóna suport a la unitat de Salut Integrativa del CST. Aquest servei té com a objectiu millorar la tolerància dels pacients a la medicació convencional fent un abordatge dels possibles efectes secundaris i va més enllà en la tasca de millorar la qualitat de vida del pacient mitjançant l’aplicació de teràpies complementàries amb evidència científica.
L’Obra Social La Caixa otorga 6 mil euros pel funcionament de la unitat, que treballa no només per curar la malaltia, sinó també per millorar l’estat del pacient.
Els professionals que hi treballen en l’àmbit de la salut integrativa ho fan de forma voluntària, però la tasca d’anàlisi estadístic per avaluar les dades de l’estudi requereix finançament, així com les col·laboracions externes, les jornades i les assistències a congressos per fer difusió del projecte, que el CST difon a altres centres.
La unitat de Salut Integrativa va entrar en funcionament a principis de 2018 com a projecte pilot d’un any de durada i ja s’ha consolidat com a un servei dins l’àmbit de la medicina complementària.
De fet, l’Hospital de Terrassa fa temps que se’n fa ressò del recurs de la població a les teràpies complementàries. En aquest context, la direcció del CST va decidir apostar per ampliar l’espectre del tractament més enllà de la malaltia, posant l’accent en la creació de salut, el foment del benestar dels pacients i la complementarietat de les teràpies convencionals.
El CST compta amb un Comitè de Salut Integrativa que té entre les seves funcions la de facilitar la difusió d’especialitats, tècniques i investigacions en l’àmbit de la medicina integrativa. La premissa és abordar-ho des del rigor científict. L’Hospital de Terrassa és el primer centre públic de l’Estat espanyol que ofereix aquest servei.