Terrassa

El PSC espera tornar a guanyar unes generals a Terrassa

A les darreres eleccions generals del 28 d’abril de 2019 els socialistes van recuperar l’hegemonia política a Terrassa després de 8 anys. Una victòria especialment dolça, per què arribava després de perdre les generals, les autonòmiques i de viure una greu crisi política a la ciutat. Set mesos més tard, el PSC espera ara que l’efecte Pedro Sànchez sedueixi al votant socialdemòcrata i li permeti tornar a liderar els resultats a la ciutat,

"Creiem que guanyarem a Terrassa i que podem guanyar també a Catalunya", va dir ahir l’egarenca Gracia García, número 13 per Barcelona. "Tenim un discurs serè i sensat i el millor programa. Si no triomfa l’abstenció, tenim moltes possibilitats de vèncer".

El fantasma de la desafecció i la fatiga de l’electorat amenaça la campanya. També dels post convergents. Meritxell Lluís, número 2 de JxC al Senat per darrere de Roger Español, va insistir ahir que "el vot és l’eina més poderosa que té la ciutadania" i va fer una crida a la mobilització": "Si fa mandra, malgrat tot anem a votar, per què necessitem que el vot de la gent sigui pressent".

En les últimes generales JcCAT va ser cinquena força a Terrassa. ERC va fer un resultat històric amb més de 25 mil vots. Un de cada cinc electors va triar els republicans, que van ser segona força en unes eleccions generals a Terrassa. "Quan saps que la repressió busca desmobilitzar-te, toca treballar més que mai per aconseguir el millor resultat possible de tot el conjunt de l’independentisme", ha dit en l’inici de campanya el portaveu municipal Isaac Albert.

Les generals seran també una prova de foc pels Comuns a Terrassa, que a les espanyoles de l’abril van ser tercera força a la ciutat amb més de 21 mil vots. A les municipals de maig van punxar, però ara podrien recuperar el pols polític.

També Ciutadans va fer un bon resultat a les darreres generals a Terrassa, on va ser quarta força amb més de 15 mil vots. En aquella ocasió la formació va millorar resultats, però ara les enquestes dibuixen una davallada del vot taronja.

To Top