Comarca

La Fiscalia encara no ha decidit si cursar euroordre contra Puig

La Fiscalia del Tribunal Suprem encara no ha pres una decisió sobre si demanarà al jutge instructor de la causa del procés Pablo Llarena que cursi una euroordre contra l’exconseller terrassenc de Cultura Lluís Puig, que es troba a Bèlgica, a més de contra els també exconsellers Clara Ponsatí (Educació), a Escòcia, i Toni Comín (Salut), a Bèlgica, i contra l’exsecretària general d’ERC Marta Rovira, a Suïssa, segons va informar ahir l’agència Efe.

En canvi, Europa Press afirmava també ahir, citant fonts del Ministeri Públic, que avui mateix la Fiscalia demanarà a Llarena que reactivi l’euroordre contra els tres exconsellers, que se sumarien a la ja cursada contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

El mateix Lluís Puig va dir ahir a aquest diari que preferia no fer declaracions davant la situació d’incertesa. "No puc fer declaracions encara. Hi ha notícies contradictòries", va afirmar.

Factura
Les situacions dels tres exconsellers són diferents. Comín apunta a ser el cas més clar per a la Fiscalia, que li reclamarà per sedició i malversació. Amb Rovira serà per sedició, encara que són conscients que amb Suïssa la situació no serà senzilla perquè allí no funciona l’euroordre.

Després estan els casos més complexos a analitzar. Amb el terrassenc Lluís Puig hi ha dubtes perquè el seu cas és semblant al de l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret (per la qual no es demanarà euroordre), però en Fiscalia creuen que sí que es podria justificar la malversació i només falta ajustar les raons de la seva petició, expliquen les fonts consultades.

Segons Europa Press, en relació amb Puig existeix una factura per valor de 200 mil euros encara per aclarir que podria determinar la seva petició de lliurament, segons les mateixes fonts, i se li reclamaria per malversació i desobediència. Si escau, com que no entra en joc la sedició, existeixen més dubtes que Llarena opti finalment per reclamar-li, encara que tot dependrà dels arguments que utilitzin els fiscals en els seus escrits.

I finalment Ponsatí, pendent de què resolgui el Suprem sobre l’incident de nul·litat que presentarà l’exconsellera de Treball, Dolors Bassa, condemnada a 12 anys.

To Top