Diners

El “gegant” BASF s’incorpora al centre de 3D situat al Leitat

El grup BASF, un dels principals agents mundials en el desenvolupament i la producció de químics i materials, amb presència en més de 90 països, s’ha incorporat al Hub internacional de fabricació additiva, IAM 3D HUB, amb seu al centre tecnològic Leitat, a Terrassa, com a soci en el seu suport a la missió i els objectius del Hub, i per recolzar al centre amb coneixements, materials i tecnologies que permetin noves aplicacions d’impressió 3D. La companyia alemanya desitja, a més, aportar nous punts de vista basats en la seva experiència en el sector químic i de desenvolupament de materials.

Aquesta incorporació a l’IAM 3D HUB, permetrà a BASF participar en les solucions "de principi a fi" que es plantegin a empreses interessades a adoptar la manufactura additiva, col·laborar amb els altres socis tecnològics del Hub en el desenvolupament de nous materials de fabricació additiva i en el disseny de noves aplicacions a través d’eines de disseny o solucions tecnològiques. En el marc de l’ecosistema d’innovació 3D del IAM 3D HUB, la incorporació de BASF suposa l’ingrés d’un nou i destacat actor dins de la cadena de valor de la impressió 3D en el desenvolupament de materials i solucions, completant així la resta de socis tecnològics i socioeconòmics de la iniciativa. IAM 3D HUB és un centre d’innovació digital especialitzat en manufactura additiva i impressió 3D, amb la missió d’accelerar l’adopció de la manufactura additiva i les tecnologies d’impressió 3D en el sector industrial de la Unió Europea, com a alternativa al disseny, desenvolupament i producció de nous productes i serveis que enforteixin la seva competitivitat. L’IAM 3D HUB ofereix un servei de finestreta única per assessorar i guiar les empreses que desitgin apostar per la impressió 3D. I contribueix a una nova era de producció des del codi fins al material sense eines com a mètode de fabricació ràpid, segur i eficient. És una iniciativa fundada per HP, Leitat Technological Center, Renishaw, ArcelorMittal, Abrast by Coniex i Aceo® by Wacker com a socis tecnològics, així com la 3D Factory Incubator, la primera incubadora d’impressió 3D d’Europa i Fira de Barcelona, al costat del seu saló dedicat a la impressió 3D: INUSTRY "From Needs to Solutions"

Sis segments
El Grup BASF compta amb aproximadament 122.000 col·laboradors. La seva cartera està organitzada en sis segments: productes químics, materials, solucions industrials, tecnologies de superfície, Nutrició & Cuidat i solucions agrícoles. En 2018 BASF va generar unes vendes d’uns 63.000 milions d’euros. BASF 3D Printing Solutions GmbH, amb seu a Heidelberg, Alemanya, és una subsidiària de propietat total de BASF New Business GmbH. S’enfoca a establir i expandir el negoci amb materials d’impressió 3D, solucions de sistemes, components i serveis. BASF 3DPS planteja una organització basant-se en el model start-up per servir als clients en el dinàmic mercat de la impressió 3D. Coopera estretament amb les plataformes de recerca global i les aplicacions tecnològiques de diversos departaments de BASF, així com amb instituts de recerca, universitats, startups i socis industrials.

To Top