GentDT

“El TerraTapes uneix ciutat, gastronomia i cultura”

Gerent d’una empresa terrassenca dedicada a la distribució de vins i caves, Ricard López és un dels impulsors del TerraTapes, una ruta en què diversos bars i restaurants ofereixen cada dijous una tapa i una copa de vi o cava per sis euros.

Com va sorgir la idea de crear aquesta ruta de tapes?
Volíem crear una ruta fixa durant tot l’any. Vam pensar que els dijous era un dia que calia potenciar que la gent sortís. El TerraTapes pretén donar a conèixer el millor de cada cuina a través d’una tapa elaborada acompanyada d’un vi o un cava de molta qualitat. Unim ciutat, gastronomia i cultura. La intenció també passa perquè els participants coneguin el patrimoni arquitectònic modernista de Terrassa passejant d’un establiment a un altre. Per això tots els negocis participants estan al centre de la ciutat.

I un cop l’any fan una mostra a la plaça de Didó?
Sí, el setembre, amb la tornada a la rutina després de les vacances ens trobem un dia per fer una degustació. La mostra serveix per donar a conèixer la ruta. Entre les dues edicions que hem fet, han vingut mil persones.

A Terrassa i a moltes altres ciutats se celebren cada cop més jornades, fires i rutes gastronòmiques, tant de tapes com d’altres productes. A què es deu?
A les ganes que té el sector de promocionar-se. El de la restauració és un sector viu, inquiet, que es mou i que sap que ha de fer coses per engrescar la gent a sortir i a anar als locals. Aquest tipus de propostes són una manera molt bona de potenciar la restauració. I al públic li agrada. Per això acostumen a funcionar molt bé. D’altra banda, les tapes també s’han convertit en un fenomen. Anar de tapes està de moda.

Quins són els valors de la tapa?
Fer un àpat a base de tapes permet provar mols més plats i compartir-los amb amics o família. De la mateixa manera que comparteixes el vi i la taula, pots compartir el menjar.

De tapes n’hi ha de tota mena. Creu que el concepte dona cabuda a una gran varietat de plats?
Sí. El concepte és molt ampli. En podem trobar tant a les cuines més senzilles com a les més elaborades o d’alta gamma. De vegades parlem de tapes i platets. Aquests últims poden ser plats més elaborats, dels quals fas un tastet. La tapa més coneguda i que ha ajudat a popularitzar-les són les patates braves però a partir d’aquí hi ha moltes tapes. Per mi, els platets són més elaborats que les tapes però comparteixen un mateix estil i de vegades és complicat saber traçar la línia de separació.

To Top