Diners

L’empresa Circontrol presenta el seu carregador per a autobusos elèctrics

La companyia vallesana Circontrol participarà per primera vegada en Busworld, la fira líder del sector de l’autobús que tindrà lloc a Brussel·les des de avui fins al 23 d’octubre. Aquesta fira, amb més de quaranta anys d’història, 80.000 metres quadrats i més de 500 expositors va rebre més de 37.000 visitants el 2017. Circontrol presentarà el seu Raption 150, el seu carregador de 150kW pensat per a la càrrega d’autobusos elèctrics. Aposta per la càrrega d’autobusos en un moment clau per a la seva extensió a tot el món. Ara mateix un 99% cent de la flota d’autobusos elèctrics es troba a la Xina, però 40 ciutats entre les quals es troben París, Londres, Mèxic DF i Los Angeles s’han compromès a comprar tan sols vehicles de zero emissions el 2025.

L’actual és un moment clau per a l’extensió dels autobusos elèctrics. El primer motiu és que pel seu ús intensiu i el seu volum són claus per reduir les emissions de gasos contaminants. Amb 1.000 autobusos elèctrics s’estalvien 500 barrils de petroli al dia, mentre que amb 1.000 cotxes elèctrics només s’estalvien 15. A més, encara que el seu cost inicial sigui alt, es rendibilitza ràpidament pel fet que el cost per quilòmetre és molt més baix i estan contínuament en circulació.

En aquest context Circontrol presenta Raption 150, un nou equip de la gamma Raption de carregadors ràpids que pot carregar 150kW a 900 volts, una tensió adequada per carregar autobusos. El Raption 150 permet fer front als principals problemes identificats pels Operadors dels Punts de Càrrega permetent un alt temps de funcionament, gràcies a la seva tecnologia modular. Aquesta tecnologia modular també permet l’escalabilitat de 100 a 150kW, diu Circutor.

Simultània
El Raption 150 pot també carregar simultàniament dos busos en DC dividint la potència disponible. També s’ha tingut en compte la seguretat amb un bloqueig i disseny flotant del cable que eviten el risc de trencament i una porta frontal amb clau que permet un fàcil accés a l’interior del carregador.

La comoditat de l’usuari del punt de càrrega també és important, per això inclou pantalla tàctil de 8 polzades que proveeix unes instruccions llegibles, una llum de cortesia que eleva la comoditat i permet l’accés per a discapacitats. Raption 150 és el carregador perfecte per a qui vulgui carregar el seu autobús en terminals d’inici i final de línia. Allà l’autobús pot fer una parada una mica més llarga en la qual pot recarregar 35kW en quinze minuts, amb aquesta càrrega podrà fer el trajecte fins a tornar a parar en la terminal per carregar de nou. Aquesta càrrega serveix per a mantenir l’autobús en marxa durant tot el dia i, encara que no s’arribi a carregar la bateria per complet, no fa falta que el bus arribi amb la bateria completament carregada a cotxeres. Pot combinar les petites càrregues durant el dia amb una càrrega completa i més lenta en cotxeres. A més, combinar la càrrega d’oportunitat i la càrrega en cotxera és l’estratègia ideal per a allargar la vida útil de les bateries. El Raption 50, un dels carregadors més populars de Circontrol amb més de 1.000 unitats instal·lades, és perfecte per a la càrrega d’autobusos en cotxeres. Comparteix característiques amb el Raption 150, com la seva tecnologia modular, però la seva càrrega a 50kW ho converteix en una gran opció per a carregar els autobusos quan es quedan en cotxeres unes hores.

To Top