Cultura i Espectacles

“The vigil” clausura avui un Festival de Sitges irregular

Avui a les nou del vespre, la cinquanta-dosena edició del Festival de Sitges abaixarà el teló amb una cerimònia de clausura que tindrà com a sorpresa la presència del director Dario Argento. El film nord-americà "The vigil", de Keitk Thomas, clausurarà una edició marcada pel baix nivell de la majoria de produccions, motivada per la falta d’acord amb les "majors" americanes. El públic s’ha mantingut, però, fidel al certamen i la venda d’entrades s’ha mantingut al nivell de les darreres edicions. La de l’any que bé tindrà com a leit-motiv" dos films que compleixen 65 i 60 anys respectivament, "La nit del caçador", de Charles Laughton, i "La máscara dell demonio", de Mario Bava.

"The vigil" explica la terrorífica història d’un "shomer", una figura jueva que acompanya i vetlla el mort durant la nit quan els familiars no poden fer-ho. El nostre protagonista cobra 400 dòlars per una feina aparentment senzilla, però el que no sap és que passarà la pitjor nit de la seva vida, ja que..

La dosis d’humor absurd a la secció oficial la va posar un habitual del festival, el canadenc Quentin Dupieux amb "Le Daim" (El cérvol) on Jean Dujardin es posa en la pell d’un fals cineasta que es gasta tots els seus diners en una jaqueta de pell de cérvol. L’humor absurd i desternillant del cinema de Dupieux segueix funcionant i ha tornat amb força. Un altre dels films notables que estarà segurament al palmarès d’avui és "Swallow", el precís treball de Carlo Mirabella-Davis, una cinta que ens parla de l’estrany trastorn que pateix una noia de classe alta que decideix engolir tota mena d’objectes, com bales, claus i tota mena d’orfebreria.

El punt de partida serveix al director per explorar el passat de la dona i els seus greus problemes psicològics. Totes les cartes són ja sobre la taula i el jurat no ho tindrà gens senzill per escollir la millor d’entre les trenta-cinc obres presentades a concurs.

To Top