Terrassa

Un camió perd la seva càrrega de substància química a la B-40

Un camió va perdre ahir al matí la seva càrrega, un bidó d’un compost químic, quan circulava per la B-40. El líquid va escapar del bidó, però no era perillós. No va haver-hi alerta química a l’autovia. No es va activar cap pla d’emergències de protecció de la població.

Eren les 11.10 del matí quan els serveis d’emergències van rebre l’avís: la càrrega d’un vehicle pesant s’havia desprès i havia caigut a la calçada en la B-40, en el punt quilomètric 9,500, en el terme municipal de Viladecavalls.

Els bombers van desplaçar a dues dotacions a aquest punt. Van arribar al tram, en direcció Terrassa, i van veure el dipòsit bolcat. Contenia un metre cúbic de trietanolamina (TEA), una substància que pertany a la categoria de les etanolaminas i s’usa molt en la fabricació de suavitzants per a roba. La trietanolamina s’obté de la reacció de l’òxid d’etilè i l’amoníac.

No tòxic
Del dipòsit sortia la substància líquida, però la fuita va acabar quan els bombers van girar el bidó i el van posar dempeus. El líquid no era tòxic, segons Bombers.

L’actuació principal, la de detenció de la fuita, va culminar a les dotze del migdia. Tot i això, una de les unitats del cos d’emergències va romandre en la B-40 una mitja hora més. Una empresa es va fer càrrec després de la retirada del dipòsit.

To Top