La doctora Tania Estapé, psicooncòloga terrassenca de la Fundació FEFOC, ha estat escollida com a membre de la junta directiva de la IPOS (Societat Internacional de Psicooncologia). Aquesta setmana passada s’ha ratificat la nova junta al congrés anual que ha celebrat aquesta prestigiosa associació que, enguany, ha tingut lloc a la localitat de Banff, a Alberta (Canadà). L’especialista terrassenca ha estat assignada, junt amb un altre professional, com a membres representants a Europa dins la Junta.
Durant el congrés Tania Estapé, ha presentat dues recerques realitzades en l’àmbit de la FEFOC, una sobre l’ús d’internet en gent gran per canviar actituds negatives i per promocionar la prevenció i el diagnòstic precoç. L’altre treball va ser sobre problemes de les pacients supervivents de càncer de mama un cop finalitzat el tractament.
Dos treballs
A la reunió de Banff, l’egarenca també va presentar dos treballs sobre gent gran i càncer en llatinoamericans que viuen a Florida, recerca feta junt amb la Universitat del Sud de Florida. Estapé, a més, és coordinadora del grup de treball de noves tecnologies en Psicooncologia de la IPOS.
Fundada en 1984, la Societat Internacional de Psico-Oncologia (IPOS) va ser creada per a fomentar la comunicació internacional multidisciplinària sobre qüestions clíniques, educatives i de recerca relacionades amb la subespecialitat de la psicooncologia.
Tània Estapé, també ocupa el càrrec de vicepresidenta de la Societat Espanyola de Psicooncologia, és professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de la UManresa (Universitat Central de Catalunya) i coordinadora del Màster de Psicooncologia de la Universitat de Barcelona. L’any 2018 va publicar el llibre "Cáncer: Cómo afrontar los tres días esenciales", i va ser coautora de "La odisea del cáncer de mama: 703 preguntas, 703 respuestas", de l’any 2013, juntament amb el professor Jodi Estapé, catedràtic d’Oncologia i director científic de la FEFOC.