Les ciutats de Terrassa i Mönchengladbach són, de moment, les dues candidates per acollir en menys de tres anys, concretament el mes de juliol de l’any 2022, la quinzena edició de la Copa del Món femenina, que reunirà a les millors seleccions del planeta. Presumiblement, apareixeran d’altres candidatures, però l’alemanya i l’espanyola semblen ser les millor situades. Alemanya ha acollit una única Copa del Món. Va ser l’any 1976 a Berlín, en un torneig en què es van imposar els amfitrions, que aconseguirien cinc anys després a Buenos Aires el seu segon or.
Espanya ha acollit la màxima competició femenina de hockey en dues oportunitats, el 1978 i el 2006, en ambdós casos a Madrid i amb victòria final d’Holanda. En cas de ser escollida, la candidatura de Terrassa seria la tercera pel hockey espanyol.
Tal i com es va acordar a la reunió del passat divendres dia 6 de setembre entre les diferents administracions, avui és el dia indicat per presentar formalment la candidatura. I així ho ha fet el president de la Federació Espanyola, Santi Deó. "Ja tenim el dossier preparat per enviar-lo a Lausana. A finals d’octubre haurem de signar el contracte que ens compromet a demanar de forma oficial la organització de la Copa del Món femenina del 2022". Deó va afegir ahir: "Estic molt satisfet que totes les institucions hagin complert amb la seva part i aquesta candidatura de Terrassa hagi pogut arribar a bon port". Ara només queda esperar fins que al mes de novembre, la Federació Internacional doni a conèixer el nom del guanyador.
Una opció favorita
Si bé sembla clar que l’Índia serà escollida per organitzar un Mundial que ja va acollir fa cinc anys a Bhubaneswar, l’opció de Terrassa sembla tenir avantatge per davant de l’opció alemanya.
Un dels aspectes que la Federació Espanyola ha de resoldre ben aviat és trobar l’operador televisiu que es faci càrrec de la producció del senyal televisiu. "És un requisit indispensable que posa l’organització i estem en converses amb diverses empreses per tal d’arribar a un acord. Encara no hi ha res en ferm, però és imprescindible que ho trobem. En cas contrari, la nostra candidatura no tindria cap opció, ja que la televisió és un dels requisits que exigeix la FIH", diu Deó.
En aquest sentit, la Federació està negociant amb Televisió de Catalunya (Esport 3), Televisión Española (Teledeporte) i Mediapro (Gol) perquè s’encarreguin d’oferir a tot el món el senyal televisiu d’un esdeveniment que tornaria a posar la ciutat de Terrassa al bell mig de l’atenció mediàtica del món del hockey, tal com va passar l’estiu de 1992 durant la competició de hockey dels Jocs Olímpics de Barcelona, que també va tenir com a seus el Camp Olímpic i el Martí Colomer.
Tot i que no ha participat en la presa final de decisions, l’entitat Hockey per Terrassa, que aglutina els quatre clubs locals, entén que ha estat un encert desistir de l’organització del Mundial masculí i optar pel femení. Francesc Salvatella, president de l’entitat, destaca la importància d’aconseguir l’organització. "Ens és indiferent que sigui un Mundial masculí o femení. Tots dos són importants. L’esport femení està en un gran moment i potser tindrà més ressò que el masculí".