Terrassa

Lluís Rabell diu que l’esquerra ha de redefinir el seu projecte

Lluís Rabell, activista veïnal, federalista d’esquerres i expresident del Grup Parlamentari Catalunya Sí Que Es Pot, va ser el convidat a l’estrena a Terrassa del Club Còrtum. L’acte, celebrat a l’Espai Moss, va consistir en un sopar-debat al qual van assistir més de 30 persones en un ambient molt distès. El Club Còrtum és un grup de debat amb la voluntat de convertir-se en un punt de trobada per enfortir els lligams entre la gent d’esquerres, segons diuen, que "sovint es perd en els matisos", nascut fa quatre anys a Barcelona.

Durant la vetllada, Rabell va parlar sobre actualitat política i altres temes i va dir que "sempre hi haurà una revolució pendent que haurà d’entomar la següent generació" i també que "mentre hi hagi classes hi haurà lluita de classes". Sobre la política a Catalunya, va assegurar que "un referèndum guanyat al 51 per cent aboca Catalunya a un conflicte civil" i va assenyalar que "la democràcia és un sistema construït perquè les majories no puguin governar sense tenir en compte les minories i sense control".

Aquesta mena d’iniciatives com el Club Còrtum, segons va dir Rabell a Diari de Terrassa, són bones "en els moments que estem vivint" i va definir aquesta iniciativa com un "espai de trobada de gent d’esquerra, progressista i federalista" i va elogiar que "venint des de diferents espais polítics, està bé que es puguin trobar i compartir experiències i esperances".

Terrassa sempre ha sigut un bastió important de l’esquerra (en època franquista se la denominava Terrassa la Roja) i Rabell va comentar que "els que tenim una certa edat hem crescut tenint a la retina la lluita i els moviments obrers d’aquesta ciutat" i va afegir que "es tracta, d’alguna manera, és fer un projecte de futur, transformador, d’esquerres i progressista, sabent recollir aquesta tradició i aquesta petja històrica".

Situació fragmentada
L’activista va admetre que ara, les idiologies i els representants polítics estan fragmentades i va assegurar que "és un dels trets de l’època que estem vivint i les transformacions en tots els àmbits han tingut un impacte sobre les formacions polítiques i tot està en crisi, tot està per repensar i les esquerres estan per redefinir un nou projecte a l’alçada del segle XXI". Sobre el fet d’haver de tornar a unes eleccions, va manifestar que és un contratemps per la ciutadania i va demanar que cal anar a votar tot i l’enuig. "L’experiència frustrant d’aquest any, ha de fer que no es tornin a repetir els mateixos errors i que a l’horitzó hi hagi un govern progressista d’esquerres a Espanya".

Tot això alimenta una desafecció respecte als polícits. "Quan les coses no es fan bé i hi ha un fracàs, genera un sentiment de frustració i escepticisme" i va augurar que "anem cap a una tardor complicada, amb un Brexit que pot ser caòtic, una recessió econòmica que truca a la porta i una situació política complicada a Catalunya amb una sentència que haurem de saber gestionar".

Respecte a la sentència del judici contra els polítics catalans, Rabell va afirmar que "el més probable és que la sentència no agradi a ningú, a la dreta espanyola perquè segurament voldrà un escarment i a l’independentisme perquè ja ha dit que no acceptarà una absolució". Confia, tot i això, que "s’imposi la serenitat i que, després de la sentència, trobem una sortida política i obrir un escenari de diàleg però que sigui respectuós amb l’estat de dret".

To Top