Diners

Cecot premia la trajectòria professional de Jaume Alsina, fundador de bonÀrea

L’empresari i fundador del Grup bonÀrea, Jaume Alsina, ha estat guardonat amb el “Reconeixement Cecot a la Personalitat” per la seva trajèctoria professional en l’edició d’enguany dels premis anuals de la patronal egarenca, que es lliuraran el pròxim 22 d’octubre a Barcelona. El jurat del certamen es va reunir el passat dijous i ahir va donar a conèixer el seu veredicte. A més d’Alsina han resultat premiades, en les diferents categories, les empreses Sensocar, Silence, Kave Home, Able Human Motion, Uno y tres ceros, La Farga i l’Associació Indepenent de Joves Empresaris de Catalunya.

La terrassenca Sensofar ha estat la guanyadora en el capítol d’empresa més internacional, promogut per FEM i patrocinat pel Port de Barcelona. Actualment és la segona companyia més important en l’àmbit nacional en fabricació de cèl·lules de càrrega i visors electrònics. Des de l’inici de la seva activitat, l’any 1996, ha experimentat un creixement sostingut i ha mantingut una estratègia de dissenyar, certificar, fabricar i verificar els seus productes des de la seva planta ubicada a Terrassa per mantenir el know-how de producte i alinear les estratègies d’internacionalització i innovació, sense deslocalitzar la producció. El jurat ha valorat que des dels seus inicis, l’enfocament a la internacionalització ha estat una prioritat que ha condicionat l’estratègia corporativa de la companyia. Actualment, l’empresa està exportant un 76% dels seus productes a seixanta-tres països entre els quals es troben Alemanya, Iran, Índia, Malàisia, República Txeca, Hong Kong, Colòmbia, Emirats Àrabs, Corea del Nord, Marroc o Turquia, i preveu que en els tres anys vinents la seva facturació en mercats exteriors arribi al 90%. El reconeixement a la innovació (promogut pel Club Cecot Innovació i Tecnologia i patrocinat pel Consorci de la Zona Franca) ha recaigut en Silence (Scutum Logístic, S.L), d’Esplugues de Llobregat. Aquesta empresa ha llençat al mercat una moto elèctrica (de prestacions similars a una 125cc) pensada per a entorns urbans. La principal característica d’aquest vehicle és que la seva bateria és extraïble (sistema maleta trolley) cosa que permet el fàcil transport. A més es pot endollar a qualsevol punt. Per la seva banda, Kave Home (Julià Grup Furniture Solutions), de Sils, s’ha imposat en l’apartat de comerç o servei més dinàmic (patrocinat per Helvetia Seguros, amb el suport de CCAM). La companya, que es dedica al disseny, fabricació i distribució de mobiliari i decoració, va començar com una empresa regional de distribució de productes de descans a botigues de mobiliari. Actualment, té presència en més de 80 països com a distribuïdor. L’any 2013 Julià Grup crea KaveHome.com, una web de venda de productes de mobiliari i decoració.

Pime responsable
En el capítol de millor jove iniciativa empresarial (promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb Banc) el premi ha estat per Able Human Motion, S.L., de Barcelona. Es tracta d’un spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que està desenvolupant i comercialitzarà el 2021 exoesquelets robòtics per millorar la mobilitat i la independència de persones amb paràlisi a les extremitats inferiors.

El cinquè Reconeixement Caixabank a la Pime responsable és per a Uno y Tres Ceros, S.L. de Barcelona, una consultora de comunicació especialitzada en responsabilitat social corporativa i un estudi de disseny, amb una plantilla de 12 persones totalment paritària (50%-50%), 7 d’elles amb discapacitat. Per altra banda, en la quarta edició del Premi Prevint a la innovació i inversió per a la millora de la salut a l’empresa s’ha imposat La Farga, de Les Masies de Voltregà. La companyia fabrica i comercialitza semielaborats de coure i els seus aliatges. El guardó a la millor associació empresarial (categoria fora de concurs) ha estat per a l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), amb seu a Barcelona.

To Top