Terrassa

L’educació i el manteniment centraran el Pla de Mandat

L’equip de govern està aquests dies ultimant el Pla de Mandat 2019-2023, que guiarà i donarà coherència a l’acció política de l’executiu de coalició format per TxT i ERC. La idea dels socis de govern és poder presentar el document la propera setmana i, en paral·lel, acabar d’enllestir les ordenances fiscals i els pressupostos per poder fer un debat conjunt a finals d’octubre. Serà un document amb propostes concretes, avaluables i on l’educació i el manteniment de la ciutat tindran un paper protagonista.

El govern municipal té intenció de presentar el Pla de Mandat en els propers dies. Després del seu pacte de govern, el passat mes de juny, TxT i ERC van anunciar de seguida la intenció de redactar un document que recollís els principals objectius i les actuacions a què es comprometen a arribar aquests pròxims quatre anys. Després de tres mesos, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Isaac Albert, assegura que estaran en condicions de presentar públicament el pla a finals d’aquest mes.

Albert afirma que el document contindrà "propostes concretes", no només grans prioritats, per tal que es pugui anar avaluant durant aquests anys i al final de la legislatura.

Albert explica que dos dels aspectes que centraran gran part de l’acció política seran educació i manteniment de la ciutat, el que inclou la neteja, un aspecte cabdal els últims anys a Terrassa. Els governs passats i aquest admeten que la crisi va fer retallar de manera molt significativa els pressupostos en neteja i manteniment i ara, asseguren, es vol revertir.

A més del Pla de Mandat, però amb molta relació amb aquest, el govern, explica Albert, vol acabar d’elaborar un pla d’inversions pels pròxims quatre anys i així programar el gruix de les obres que es duran a terme.

Impostos i pressupostos, junts
En paral·lel a la redacció del Pla de Mandat, TxT i ERC han començat ja a preparar les ordenances fiscals i els pressupostos de cara a 2020. La intenció és fer un debat conjunt on es pugui explicar a la ciutadania què és el que pensa recaptar l’Ajuntament i com s’ho pensa gastar.

Aquest és una voluntat comuna dels últims governs que ha tingut la ciutat, però no sempre s’ha pogut materialitzar. Perquè sigui possible aquest debat conjunt, el ple municipal s’hauria de celebrar, a tot estirar, a finals d’octubre, ja que les ordenances han de seguir un procediment d’exposició al públic i al·legacions per tal que puguin entrar en vigor l’1 de gener. Donades aquestes limitacions del calendari, entre altres factors, apunta el tinent d’alcalde, l’executiu no descarta presentar uns "pressupostos de grans números". Sempre ho són, però potser l’any vinent encara més. "Els pressupostos són vius, es poden anar modificant al llarg de l’any segons com evolucionin els projectes i les necessitats. Poden canviar les partides i les prioritats", assenyala Albert.

To Top