Comarca

Més de 36.500 alumnes arrenquen les classes amb total normalitat

Més de 36.500 alumnes van iniciar ahir les classes en les vuit poblacions de l’àrea d’influència de Terrassa, en una jornada que es va desenvolupar sense incidents i amb total normalitat. D’aquestes vuit poblacions, Sant Cugat és el municipi que aporta més alumnes d’educació infantil, primària i secundària, amb 17.019, mentre que la segona posició l’ocupa Rubí, amb 11.471. A més distància, els hi segueixen Castellbisbal (2.505) alumnes; Matadepera (2.445); Viladecavalls (més de 1.500); Vacarisses (uns 1.250); Ullastrell (al voltant d’uns 300); i Rellinars, amb 88 nanos a la seva escola rural, a més dels nou infants de l’escola bressol integrada al mateix centre. A aquest municipi també han iniciat les classes els 36 estudiants d’ESO que assisteixen a l’Institut Vacarisses.

Matadepera. Dels 2.445 alumnes que van començar ahir les classes, 398 ho van fer a l’Escola Ginesta, 443 a la Joan Torredemer (on aquest estiu s’ha realitzat un canvi de teulada a Primària), 831 a la Montcau-La Mola (incluent-hi la seva escola bressol Els Pinetons) i 658 a l’Institut Matadepera. Pel que fa a l’escola bressol municipal Ralet ralet, hi ha apuntats 67 nens, i a la llar d’infants Sagrada Família, on s’han inaugurat tres noves aules, 48. La regidora d’Ensenyament, Carme Querol, va afirmar ahir que el retorn a les aules va ser bo i que tot va anar "perfecte".

Viladecavalls. Ahir van iniciar les classes més de 1.500 alumnes, repartits entre les escoles Rosella i Roc Blanc i l’Institut Viladecavalls, a més de les llars d’infants municipals Barromina i Ca Trias, que van començar abans. El regidor ‘Ensenyament, Marc González, va dir ahir que l’inici de curs va anar "molt bé, amb tot en ordre". Aquest estiu, l’Ajuntament ha dut a terme tasques de pintura a les dues escoles i les llars d’infants. També ha instal·lat paviment antilliscant a la rampa d’accés del Barromina.

Vacarisses. La novetat més important és el canvi d’empresa que ofereix el servei de menjador a les dues escoles i les dues escoles bressol. La nova empresa, 7 i Tria, arriba després de renunciar a seguir donant el servei la que hi havia, Futur Just Empresa d’Inserció.

Ullastrell. Amb normalitat absoluta van començar ahir les classes uns 300 alumnes a l’Escola Serralavella, segons fonts municipals. Aquest curs la novetat és que es treballaran de manera especial les polítiques feministes i de LGTBI.

Rubí. La conversió del centre Teresa Altet en Institut escola, amb la incorporació de dos grups de 1r d’ESO, ha estat la principal novetat de l’inici de curs a Rubí.

Sant Cugat. Els alumnes d’ESO per aquest curs han crescut un 5,6%, mentre que els d’infantil i primària s’han reduït un 1,2%.

n Matadepera.

n Viladecavalls.

n Vacarisses.

n Ullastrell.

n Rubí.

n Sant Cugat.

To Top