Esports

Un projecte a llarg termini

El Terrassa FC vol que el nou conveni de cessió del Camp Olímpic tingui una durada de deu anys, pels quatre de l’encara vigent que expira en les pròximes setmanes. Així té previst plantejar-ho el consell d’administració al regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, en la reunió que ha de produir-se aquest mes entre les dues parts per a abordar aquest assumpte. Abans de les vacances, Miguel Ángel Moreno ja va tenir una trobada amb el president del club egarenc, Jordi Cuesta, per a començar a analitzar el nou escenari. El conveni que està a punt de finalitzar es va estendre per un termini de quatre anys atès que aquest va ser el període inicial que va garantir Cuesta al capdavant de l’entitat després d’una etapa convulsa al Terrassa FC que va obligar també a controlar el paper de l’entitat en la gestió de la instal·lació olímpica de titularitat municipal.

Garanties
El president del Terrassa FC entén que la situació actual és diferent a la de la seva arribada. Es donen les garanties oportunes de gestió i de continuïtat de futur, però es volen obtenir les eines necessàries per a poder explotar el Camp Olímpic amb activitats que siguin rendibles des del punt de vista econòmic. L’Ajuntament no tanca la porta a millorar les condicions del conveni de cessió de l’estadi, ni tampoc a ampliar el temps de concessió. Però per a això demanda al club que assumeixi alguna inversió econòmica important, com podria ser el canvi de la gespa artificial. La fórmula, plantejada fa uns mesos pel mateix president del Terrassa, és observada de forma positiva des del consell d’administració. Miguel Ángel Moreno tampoc va tancar la porta, sempre que es donin les circumstàncies exigides.

Però aquest període de negociació del nou marc de relació entre Ajuntament i Terrassa FC es veu afectat per la possibilitat que Terrassa sigui triada seu del Campionat del Món de hockey de 2022, una decisió que es produirà el mes de novembre. El Camp Olímpic seria l’escenari principal del torneig i abordar ara un canvi de la superfície sintètica amb el Mundial en portes es presumeix inviable. El recinte hauria de ser remodelat i s’instal·laria una herba artificial apta per a l’hoquei. Només després del Mundial es podria instal·lar un nou terreny de joc per al futbol.

Temps d’espera
Si d’una banda la designació de Terrassa com a seu del Mundial permetria escometre la necessària remodelació de l’estadi, suposaria un fre per al canvi del deteriorat terreny de joc. Adequar l’estadi requereix una inversió important, després de 27 anys sense grans intervencions. I el Mundial de hockey permetria abordar una obra que sembla fora de pressupost en qualsevol altre escenari.

Tots aquests condicionants deixen en l’aire les característiques de l’acord que podrien signar l’Ajuntament i el Terrassa FC, no descartant-se que s’ampliï l’actual contracte de forma provisional durant uns mesos fins que es resolgui el dubte del Mundial de hockey. I un cop el full de ruta al respecte estigui definit, es podrien dibuixar les linies d’actuació adequades de cara al futur del Terrassa en el recinte on desenvolupa la seva activitat.

To Top