Terrassa

Presentat el repte de 2019 per millorar l’atenció domiciliària

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI), juntament amb el Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, van presentar un repte per a aquest 2019 que s’ha denominat "Millora de l’Atenció Domiciliària Integral sanitària i social". Aquestes tres institucions han unit els seus esforços amb la finalitat de trobar solucions innovadores en la sostenibilitat del sistema de salut i social de Catalunya, pel que fa a l’àmbit de l’atenció domiciliària.

En un acte celebrat a l’Auditori Cosmocaixa, John Williams Carnes, president de la Fundació Leitat, la impulsora del CIMTI, va definir a aquest centre com "una plataforma de visió global" i va explicar que "és estratègic que col·laborin el sector públic i privat per a fer un país líder". El director i comissionat de Salut de Leitat, el doctor Manel Balcells, per la seva part, va posar de manifest que el repte presentat respon a una necessitat específica com és l’envelliment progressiu de la població i les necessitats del sistema sanitari i social que es deriven d’aquest fenomen.

També va intervenir a l’acte la consellera de Salut, Alba Vergés, que va assegurar que "hem de ser capaces d’incorporar la innovació en l’àmbit sociosanitari, sobretot en l’atenció domiciliària, enfocada en l’autonomia de la persona". També va comentar la consellera que aquest repte de 2019 "és capital, ja que els elements d’envelliment i cronicitat, fan necessari que ens plantegem com serà l’atenció domiciliària en un futur pròxim". Vergés va elogiar que els departaments de Salut i el de Treball, Afers Socials i Família treballin "de forma alineada" per a fer front a aquesta temàtica.

Repte urgentíssim
Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Família, també va intervenir en aquest acte, i va assenyalar que aquest repte és "urgentíssim" i va agregar que "ens interpel·la directament als dos sectors i ens afecta com a sistemes públics". A més, El Homrani també va afirmar que "hem d’unir esforços per a trobar espais i per a crear entorns professionals nous en els quals el sector sanitari i social intercanviïn idees, experiències i productes".

El CIMTI, que està impulsat per la Fundació Leitat, és una eina que està al servei del sistema català de salut i que treballa perquè les innovacions sanitàries i socials d’alt impacte arribin a tota la ciutadania. També compta amb el suport per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i per part de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

To Top