Jan Margarit guanya la Skyrace Comapedrosa

El corredor de Matadepera Jan Margarit, es va proclamar guanyador masculí de la Skyrace Comapedrosa, prova disputada a Andorra i puntuable per la Copa del Món de Curses de Muntanya. La cursa tenia una distància de 21 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.300 metres. Margarit, de 22 anys, es va quedar a només tres minuts del rècord de la prova fet per Kilian Jornet l’any passat. El matadeperenc va fer una marca de 2.36’32".

Margarit va començar la cursa amb força i va prendre avantatge sobre els seus rivals des de l’inici. En aquest escenari, es va poder dosificar per afrontar la pujada a Comapedrosa i reservar forces per la baixada tècnica del darrer tram del recorregut. La segona posició va correspondre Evengy Markov, amb un temps de 2.37’52", a més d’un minut de Margarit. Rok Batrina va completar el podi amb un registre de 2.39’41".

Els participants van pujar fins al Comapedrosa, de 2.972 metres, que és el punt més alt de la cursa en la que particparen més de mil corredors i corredores.

"Sento una cosa especial per aquesta prova", va manifestar Jan Margarit després de proclamar-se guanyador. "La considero pràcticament la carrera de casa. L’important era estar aquí. Tot ha anat segons el que es preveu." Margarit va explicar les dificultats que es va anar trobant en una prova molt exigent. "He aconseguit obrir distància abans de superar la primera pujada. A partir d’aquí he sabut controlar sabent que la pujada al Comapedrosa i el seu posterior descens tècnic anaven a exigir-me el màxim".

Pel que fa a la prova femenina, Sheila Avilés va ser la guanyadora. Avilés va fer una marca de 3.01’38". La segona posició va ser per a Ester Casajuana amb 03.16’35", mentre que Claùdia Sabata va completar el podi amb un registre de 03.19’30" per ser tercera.