Terrassa

A cavall

Una de les millors maneres d’experimentar la natura salvatge de Sud-àfrica és a lloms d’un cavall, ja sigui en un safari per a genets, cavalcant per les seves paradisíaques platges, o a través de les ondulades terres vinícoles del Cap Occidental.

Sud-àfrica és coneguda com el “país de l’arc de ant Martí” per la seva diversitat cultural, ètnica i natural, i una de les millors maneres d’experimentar la natura sud-africana és a lloms d’un cavall.

Encara que algunes experiències, com la de cavalcar en un safari, són adequades només per a genets avançats, hi ha passejos que poden gaudir els qui no han muntat a cavall, apunten des de Turisme de Sud-àfrica, TdS (www.southafrica.net) “El consell és relaxar-se i gaudir del moment. Els cavalls que s’utilitzen estan molt ben ensinistrats i realitzen diàriament passejos amb diferents genets, per la qual cosa estan molt acostumats a aquesta activitat”, assenyala a Efe Pablo Rodríguez, portaveu de TdS a Espanya.

“Tampoc cal haver muntat a cavall prèviament, ja que es rep una explicació de com manejar a l’animal. És un passeig relaxat, on no es tracta de cavalcar ni fer carreres, sinó de gaudir del paisatge d’una forma diferent a com es faria amb un vehicle”, emfatitza.

“La principal experiència és el passeig en si. Experimentar ‘l’adrenalina’ que suposa sentir-se sense cap mena de parapet que et separi físicament dels animals és molt emocionant”, afegeix.

“El contacte amb la natura és molt més íntim. Escoltar el silenci o als animals que es pugui trobar és alguna cosa que només es pot percebre d’aquesta forma”, assenyala Rodríguez. Per a treure el màxim partit d’aquests singulars passejos, TdS llança proposades localitzades en tres àrees del país.

Safaris a cavall en Waterberg, Limpopo
Waterberg, a la província de Limpopo, és una de les regions menys visitades, una vasta i blavosa extensió de congostos i ondulats pujols, suaument cobertes d’herba i de bruc.

En visitar aquesta zona en un safari a cavall la presència humana altera molt menys la vida silvestre amb la qual es poden trobar, com a elefants, lleons, zebres, girafes, rinoceronts, búfals, oryx i molts altres, incloent 250 espècies d’ocells. D’aquesta manera els visitants no només l’observen, sinó que passen a formar part del seu cercle de vida, molts desconeguts a ulls europeus.

Encara que puguin semblar unes vacances actives, són la forma més relaxada i pausada de gaudir de la sabana, en comparació amb la majoria dels safaris.

Passejos per Wild Coast, Cap Oriental
Cavalcar al llarg de la costa Wild Coast, observant balenes i dofins, és ideal per als qui estimen la naturalesa i l’aventura. Des de East London, en el Cap Oriental, fins a Port Edward i la davantera sud de KwaZulu-Natal, la regió compta amb alguns dels paisatges costaners més bells i espectaculars, segons TdS.

És un lloc de pujols verds i escarpats, parets rocoses, penya-segats, una terra de platges daurades verges, boscos, ones indomables i nombrosos restes de naufragis.

Passejar a cavall per aquesta costa verge, al llarg de vastes extensions de platges buides i a través d’ondulats pujols, és una experiència perfecta per a parelles i famílies, que a més poden integrar-se en la comunitat local dels xhosa, gent càlida, amigable i experta en la flora i fauna de l’entorn, segons indiquen des de Turisme de Sud-àfrica.

Rutes dels vins, Cap Occidental
Considerada una de les zones més belles, les Terres dels Vins del Cap Occidental ofereixen paisatges impressionants per a muntar a cavall a través d’exuberants vinyes i horts, informa TdS.

Les esplèndides muntanyes formen un espectacular teló de fons amb granges repletes d’història i luxoses finques vinícoles. Per la seva magnífica bellesa natural, el seu ric patrimoni cultural i els seus vins de renom mundial, la regió de Winelands és sinònim del millor que el Cap pot oferir els visitants.

La combinació d’aquest entorn amb l’activitat de muntar a cavall a través d’alguna de les vinyes més conegudes de Sudàfrica fa que sigui una experiència màgica i inovidable.

Els paquets solen incloure degustacions de vi i sopars de luxe, si és vol en hotels boutique de cinc estrelles, o be a albergs de gamma mitjana o allotjaments de tipus casolà en una granja.w

El contacte amb la natura és molt més íntim. Escoltar el silenci o als animals és una cosa que només es pot percebre passejant a cavall, assenyala a Pablo Rodríguez, portaveu de Turisme de Sudàfrica a Espanya.

La curiositat

11.961, són els quilòmetres que hi ha des de Terrassa

To Top