Terrassa

Descoberta una plantació de 1.500 plantes de marihuana

Passaven pocs minuts de dos quarts de quatre de la matinada del divendres quan algú va sentir un gran cop. Era un cotxe que intentava traspassar la porta d’una nau industrial al carrer de Còrdova. No ho va aconseguir, però el seu allunatge frustrat va posar al descobert el botí que segurament buscava el conductor del vehicle, una plantació de marihuana amb 1.500 plantes.

Quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que un cotxe s’havia encastat en una nau industrial van acudir al lloc dels fets, al barri d’Ègara. En entrar, els agents es van trobar un cultiu de marihuana amb una sofisticada infraestructura per mantenir-lo i evitar ser descoberts.

Els Mossos van estar tota la nit custodiant l’edifici, fins que a les 9 hores es van personar agents de la unitat d’investigació, que es van fer càrrec del cas i van iniciar les indagacions pertinents per esclarir els fets i trobar els responsables del cultiu. El cos policial va estar treballant en l’operatiu fins a les 11.30 del matí.

En un altell
La plantació estava situada en un altell camuflat d’aproximadament 300 metres quadrats al que s’accedia a través d’una escala. Els Mossos han decomissat 1.500 plantes repartides en tres habitacions. Les van retirat i les van anant col·locant en caixes de cartó, que van introduïr en una furgoneta policial. En acabar van precintar la porta, amb evidents signes d’haver estat colpejada.

Els responsables del cultiu ho havien disposat tot de manera que ningú a fora pogués sospitar res del que allà es cuinava. Havien instal·lat el sistema de rec necessari per fer créixer les plantes i un sofisticat sistema de ventilació per tal que no s’escampés la característica olor que desprenen. De fet, els treballadors de les naus que hi ha al voltant no havien notat mai res. Sembla que tampoc no havien sospitat que els moviments d’entrada i sortida de l’edifici tinguessin a veure amb un il·lícit penal.

To Top