Comarca

Marín demana a la Generalitat assumir responsabilitats

La presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Núria Marín, va explicar ahir que té la intenció de reclamar al president català, Quim Torra, que la Generalitat assumeixi la responsabilitat que li toca en les àrees que són de la seva competència, com "les guarderies i els temes educatius". En una entrevista amb Efe, Marín va explicar que està pendent de mantenir una "reunió institucional" amb el president del Govern, en la qual pensa demanar al Govern que "governi per a tots i faci el que és de la seva competència".

"Demanaré que cada administració, des de la seva autonomia, faci allò que li toqui, encara que sempre estem disposats a la col·laboració, a la coordinació i a sumar en benefici dels municipis i els ciutadans", va afirmar .

Segons Marín, arran de la crisi, "hi ha polítiques que en els últims anys han recaigut en la Diputació de Barcelona i als ajuntaments, com per exemple les guarderies i el tema educatiu".

No obstant això, al seu judici, "ha arribat el moment que cada administració assumeixi aquelles competències que li són pròpies", si bé "des de les administracions locals estem disposats a col·laborar".

Marín va reconèixer que la Diputació és "una administració amb un gran pressupost" i "pot ajudar a tirar avant determinades polítiques". "Però no podem ser el substitut de ningú", va advertir Marín, que va recordar que "la competència en educació la té la Generalitat".

Per tant, va dir Marín, "ha de ser la Generalitat qui posi els recursos necessaris perquè això estigui garantit".

"Des de la Diputació podem ajudar, podem complementar, però no podem ser els únics que posen els recursos per a determinades qüestions educatives, culturals, etcètera", va resoldre.

Tempesta
Núria Marín, elegida presidenta de la Diputació de Barcelona el passat 11 de juliol després d’un pacte entre el PSC i JxCat, va assegurar que el seu "principal objectiu" serà "governar per a tots els municipis de la demarcació de Barcelona".

No va voler aprofundir en la tempesta política que va deslligar en les files independentistes el fet que Junts per Catalunya es decantés per pactar amb el PSC i no amb ERC, una polèmica que al seu entendre "respon a la situació política" que es viu a Catalunya.

En la seva opinió, "no deixa de ser molt estrany que sigui notícia un pacte entre dues formacions", ja que "això és la política". Per això, espera que "baixi aquest suflé mediàtic" sobre el pacte entre socialistes i postconvergents i l’atenció dels mitjans es concentri a "explicar què fa en la Diputació".

To Top