Comarca

El govern d’ERC impulsa un cartipàs amb tres tinences d’alcaldia

El nou cartipàs de l’executiu local d’Ullastrell, on ERC governarà els pròxims quatre anys amb majoria absoluta amb set regidors d’onze possibles, es va donar a conèixer en un ple extraordinari dimecres. L’organigrama contempla tres tinences d’alcaldia, que recauen en Mercè Rodó (primera), Bea Almolda (segona) i Carles Call (tercera). La resta de regidors de l’equip de govern són Dolors Sucarrats, Anna Bigordà i Josep Andreu Revestido. A excepció de Puig, Rodó i Sucarrats, la resta d’edils s’estrenen al plenari.

Quant al repartiment de les regidories, l’alcalde portarà Governació, Promoció Local i Serveis; Mercè Rodó se’n farà càrrec d’Atenció a les Persones, Ocupació, Feminismes i LGTBI i Civisme; Bea Almolda estarà al capdavant d’Urbanisme i Obres; Anna Bigordà portarà Medi Ambient i Salut, i Josep Andreu Revestido, Joventut i Comunicació.

Retribucions
Així mateix, el model de retribucions ha canviat en relació a anteriors legislatures. L’alcalde tindrà una dedicació del 66% de la jornada (l’anterior, el també republicà Joan Ballbè, la tenia completa) i els regidors del govern no cobraran les assistències (plens, junta i comissió de govern), ja que se’ls hi assigna una dedicació parcial de 6.36 hores setmanals, amb un sou brut mensual de 500 euros (dotze pagues).

Els quatre regidors de l’oposició (Junts per Ullastrell) passaran a cobrar per assistència a les sessions plenàries de 375 euros a 525 euros, mentre que els grups municipals rebran 40 euros per regidor i grup. En aquest punt, es manté la plaça d’assesora-coordinadora general, amb una dedicació de 37,5 hores setmanals.

Durant el ple també es va aprovar la creació de la comissió especial de comptes, formada per l’alcalde i el cap de l’oposició, Miquel Puig, que funcionarà amb vot ponderat. L’executiu, a més, es va comprometre a establir grups de treball amb l’oposició sobre temes transversals com la recollida de residus, la potenciació del Casal, la seguretat o la zona esportiva.

To Top