Comarca

Pacte de govern de PSC, JxCat i Comuns al Consell Comarcal

Els grups comarcals del PSC, JxCat i En Comú Guanyem han signat un pacte de govern en el Consell Comarcal del Vallès Occidental que farà recaure la presidència en els socialistes, com ja va avançar Diari de Terrassa el passat 11 de juliol. En concret, en l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, que repeteix al capdavant de l’òrgan supramunicipal. El ple de constitució del Consell Comarcal pel mandat 2019-2023 se celebra demà a les 12.30 hores a l’Ajuntament de Sabadell.

Els tres partits van fer públic ahir un comunicat conjunt en el qual remarquen el treball realitzat pel Consell Comarcal en els últims anys i subratllen la seva voluntat de donar-li un "nou impuls" amb l’acord.

"El Consell és i ha de continuar sent una institució de consens, aglutinadora i capaç de dissenyar i executar estratègies territorials supramunicipals, i fer-ho amb la complicitat i treball en xarxa dels ajuntaments de la comarca i també de la Generalitat i la Diputació", assenyala el text rubricat per les tres forces signants.

"Apostem decididament per un govern comarcal fort, que basi la seva actuació en la concertació, la pluralitat i l’equilibri territorial", assenyala l’acord aconseguit, per la qual cosa estableixen una sèrie de prioritats.

Aquestes són el benestar de la ciutadania, el suport i els serveis als ajuntaments de la comarca, actuar sempre a partir de criteris de transparència ètica i equitat, i basar la seva actuació en els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) aprovats per les Nacions Unides i que tenen com a meta d’aplicació l’any 2030.

"Per tot això -diu el comunicat-, creiem que a hores d’ara la millor opció per garantir el creixement i el desenvolupament sostenible de la comarca és la creació d’un govern format pels grups del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem".

El pacte estableix que el PSC ostentarà la presidència, atès que és la força amb més representació en el Consell Comarcal, amb dotze consellers, per la qual cosa l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, es perfila com a president per segon mandat consecutiu.

A més, es crearan dues vicepresidències, una per a Junts per Catalunya, que compta amb cinc consellers i conselleres comarcals, i una altra vicepresidència per a En Comú Guanyem, que compta amb tres consellers.

En un ple compost per 39 consellers comarcals, PSC, JxCat i Comuns, amb 20, governaran la institució amb majoria absoluta.

Compromisos
Els compromisos adquirits pels tres partits en el seu pacte són fer del bon govern i la innovació les claus de la institució; aprofundir en les mesures de transparència; lluitar contra les desigualtats socials, amb la futura creació del Consell Econòmic i Social del Vallès Occidental; focalitzar l’acció social en aquells col·lectius amb més índex de vulnerabilitat i basar tota l’acció comarcal en la col·laboració intermunicipal i interadministrativa.

També es comprometen a aplicar polítiques feministes; impulsar polítiques de lluita contra el canvi climàtic i per la transició energètica i ecològica; treballar en una estratègia industrial basada en el coneixement i l’adaptació als nous entorns digitals i la indústria 4.0; incrementar el suport als petits municipis; vetllar per l’equilibri territorial en el desplegament de les infraestructures pendents; promocionar el nou model territorial de comerç, i consensuar un nou model de finançament.

To Top