Cultura i Espectacles

Terrassa 48 i Sense Sal deixen públic a fora de la Seu d’Ègara

Quatre dies seguits va actuar l’orquestra de cambra Terrassa 48, en la sisena edició del seu "Festival d’Estiu a la Seu d’Ègara", la setmana passada. Dijous, a l’interior de l’església de Sant Pere, amb no massa públic, va oferir el "MusiCàtnia" (programa de compositors catalans) d’aquest any. Dedicat a l’escriptora Víctor Català, el concert comptà amb la col·laboració de la rapsoda Teresa Sànchez, i un seguit de peces que relacionaven el món de l’autora de "Solitud" amb la poesia i la música popular catalanes.

Més espectadors va tenir, l”endemà, el patí de la Seu d’Ègara, la sessió d’aquest any de "Música al gust de…" La va conduir, aquesta vegada, el Sr. Bohigues, personatge creat per l’actor Eduard Biosca, que entre gag i gag va fer votar als assistents les peces que volien escoltar del "menú". Com a entrant va guanyar "La reina de les fades", de Henry Purcell. La segona i la tercera peça escollides van ser respectivament "Don Quijote" de Telemann i "Impromtu" de Sibelius, i com a bis-postre l’orquestra va acabar la nit amb un moviment de Mozart. Aquest concert "de menú" suposa una autèntica prova de resistència i un gran esforç per a tots els membres de Terrassa 48, ja que equival a preparar-ne dos o tres.

Pop-rock orquestral
I més públic encara va anar dissabte a disfrutar, també a l’exterior del recinte de les Esglésies de Sant Pere, d’una de les propostes més insòlites de tota la història del Festival d’Estiu Seu d’Ègara: el concert conjunt de Terrassa 48 i el grup terrassenc de pop-rock Sense Sal. Un concert que va sumar els seguidors tant de l’orquestra com del grup, per la qual cosa, esclar, van ser molts, les entrades es van exhaurir, i alguns no van tenir més remei que escoltar-los fora murs.

La primera part la va fer Terrassa 48 en solitari, amb versions de clàssics del rock. A la segona l’orquestra i Sense Sal van tocar junts una selecció de cançons del grup.

El festival va acabar diumenge al matí, amb un recital de Terrassa 48 a l’Auditori Municipal.

To Top