Terrassa

Cs exigeix un pla de xoc per solucionar el col·lapse a les urgències

El grup municipal de Cs vol que la Generalitat actuï amb rapidesa per solucionar el col·lapse del servei d’urgències a la ciutat, especialment a MútuaTerrassa, on el comitè d’empresa va denunciar la setmana passada que els pacients esperen fins a quatre dies als passadissos per poder ser ingressats a planta.

El regidor David Aguinaga va explicar que en la seva proposta d’acord de junta de portaveus insten la Generalitat a què posi en marxa un pla de xoc urgent per frenar el col·lapse als dos centres hospitalaris de la ciutat, però especialment a MútuaTerrassa. La situació de saturació, "lluny de solucionar-se, s’està agreujant". Més enllà de la intervenció del Govern, Aguinaga també va explicar que pretenen que l’Ajuntament sol·liciti als centres sanitaris un rendiment de comptes amb informació detallada de l’aplicació del pla integral d’urgències de Catalunya per conèixer com s’estan destinant aquests recursos i per tant poder detectar què és el que no s’està fent bé. Com a grup de l’oposició volen tenir accés a la informació dels comptes sanitaris des del 2016, per "conèixer els efectes de les retallades" al servei d’urgències.

El Font de l’Alba al ple
Cs també portarà al ple l’incident del passat mes de juny a l’escola Font de l’Alba. Volen que l’Ajuntament condemni el "tracte anormalment brusc" que, suposadament, va tenir una mestra amb una alumna de 10 anys, a qui va estripar el dibuix que havia fet amb la bandera d’Espanya. A C’s no li semblen "satisfactòries" les explicacions del Departament d’Educació, que no va estimar maltractament físic ni motivació ideològica.

La formació vol "que l’Ajuntament es posicioni de forma contundent" sobre el cas, que està en via judicial. Vol que condemni "el tracte infligit a l’alumna", que manifesti la seva solidaritat amb la menor i la seva família i que condemni les conductes qualificables d’odi ideològic, com la "hispanofòbia".

To Top