Diners

Circontrol participa en la construcció d’autopistes elèctriques a Llatinoamèrica

Circontrol, fabricant de carregadors i solucions intel·ligents per a vehicles elèctrics, és una empresa clau en l’impuls de la mobilitat sostenible a l’Amèrica Llatina. La companyia, amb seu a Viladecavalls, ha participat en els últims anys amb la seva tecnologia en la construcció de tres autopistes elèctriques a Uruguai, Mèxic i Argentina. Els seus carregadors també estaran presents en el primer corredor elèctric de Paraguai que connectarà Asunción amb Itaipú.

La primera autopista elèctrica d’Amèrica Llatina es inaugurar a l’Uruguai a finals de 2017. Es tracta d’una ruta de 300 quilòmetres que uneix Colonia i Punta Este, dues ciutats turístiques del litoral que reben una gran afluència de visitants. Al llarg del trajecte s’han instal·lat 6 pals de càrrega AC fabricats per l’empresa Circontrol, 4 de 22kW i 2 de 43 kW de potència, distribuïts cada 60 quilòmetres. Està prevista una segona fase d’aquest projecte que abastarà tot el país.

Aquest 2019 s’han inaugurat dues autopistes elèctriques més a l’Amèrica Llatina, també amb la presència de Circontrol. Al maig va obrir la més extensa de Mèxic, que cobreix 412 quilòmetres i connecta Ciutad de México amb San Luis del Potosí i estarà operat per BMW i eDrive Mx. Al llarg d’aquests més de 400 quilòmetres hi ha 5 estacions amb carregadors de Circontrol. En cada estació s’ha instal·lat un carregador ràpid DC que pot alimentar el vehicle en 30 minuts i una WallBox AC que necessita més temps per fer l’operació.

Els models
Els carregadors ràpids són el model Raption 50 de Circontrol, un dels seus productes més populars del que ja hi ha més de mil instal·lats en més de 26 països, gràcies al seu disseny i tecnologia modular. Aquests carregadors s’han col·locat en estacions de servei i paradors turístics perquè els conductors puguin aprofitar per a prendre un cafè. Aquest any s’ha inaugurat també la primera autopista elèctrica a l’Argentina que cobreix 157 quilòmetres entre Rosario i Santa Fe i compta amb 4 estacions de càrrega wallbox fabricades per Circontrol. Aquesta ja va ser fa 60 anys la primera del país. El projecte ha estat impulsat pel govern que ha aprovat una llei pionera en l’àmbit nacional i l’Empresa Proveïdora d’Energia de Santa Fe que ha creat el programa EPE Sustentable.

Amèrica Llatina compta amb les condicions propícies per impulsar la mobilitat elèctrica per diferents motius. Tres grans fabricants d’automòbils operen a la regió i l’Argentina, el Brasil i Mèxic compten amb grans reserves de liti, material crític per a la bateria dels VEU. A més, la regió, compta amb el percentatge més gran mundial d’energies renovables. Entre aquests objectius destaca la creació d’una infraestructura de recàrrega potent, ja que és clau per a aconseguir aquesta transició del vehicle de combustió a l’elèctric. Una de les preocupacions més importants dels conductors és el rang d’autonomia. Diversos estudis, segon Circontrol, diuen que molts conductors no faran el canvi fins que hi hagi una infraestructura de càrrega pública potent.

To Top