Terrassa

Junts vol penjar una pancarta a favor dels presos del procés

El grup municipal de Junts per Terrassa inicia la seva activitat en aquest mandat amb una proposta plena de contingut polític. La formació vol que l’Ajuntament pengi a la seva façana una pancarta "denunciant la injustícia amb les preses i presos polítics". La proposta, que es debatrà en el ple del pròxim divendres, podria suposar la primera diferència entre els socis de govern, tot i que l’alcalde, Jordi Ballart, ha dit en nombroses ocasions que donaria llibertat de vot als regidors de Tot per Terrassa en temes vinculats al procés.

JxT va explicar ahir que la proposta que portaran al ple és exactament la mateixa que ja es va aprovar el gener d’aquest any, però que mai es va executar. Llavors, els grups d’ERC, PDeCAT (avui Junts), Terrassa en Comú i la CUP van aprovar un acord de junta de portaveus que denunciava la "vulneració de drets fonamentals" dels presos vinculats al procés, sobretot pel que fa a la presó provisional en què encara continuen. La mesura estrella d’aquell acord era penjar del balcó del Consistori una pancarta amb el text "La democràcia no es jutja". Llavors, la iniciativa va comptar amb l’abstenció del PSC i els vots en contra de PP i Cs.

Ara, Junts manté la petició tal qual, fins i tot, el text de la pancarta, "que a algú li pot semblar suau", per tal de sumar totes les sensibilitats possibles, d’independentistes i no independentistes, explica Miquel Sàmper, president del grup municipal. La voluntat és que puguin afegir-se a l’acord "tots aquells que consideren que s’està coartant l’acció política".

La proposta podria evidenciar les diferents postures que hi ha al govern (ERC i TxT) vers el procés. Sàmper va recordar que la campanya de TxT va ser "equidistant" entre l’independentisme i l’unionisme, però, en canvi, "Ballart sempre ha denunciat la vulneració de drets fonamentals", amb la qual cosa, espera que doni suport a la proposta. La seva companya de grup i dona de Josep Rull, pres ara a Lledoners, Meritxell Lluís, va reclamar que "si fem bandera de què a Terrassa es defensen els drets humans, o els defensem per tothom o ens traiem les caretes".

To Top