Terrassa

Aeroespacials de la UPC renova el seu lideratge en les notes de tall

Els alumnes que van superar les Proves d’accés a la universitat ja han sortit de dubtes de si podran accedir o no als estudis que volen fer. El Consell Interuniversitari va donar ahir, en roda de premsa, tots els detalls de tot el procés d’ingrés a les universitats catalanes i cal dir que el Campus Universitari de Terrassa, en especial la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) surt de nou amb nota molta alta.

Les titulacions d’aeronàutica tornen a liderar les notes de tall a Terrassa. El grau en Tecnologies Aeroespacials ha registrat, un any més, la nota més alta amb un 12,1 sobre 14. Li segueix el grau en Vehicles Aeroespacials que té un 11,3. Aquestes carreres, que s’acompanyen de màster específic, es cursen en la gran escola de la UPC, a l’Escola d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (Eseiaat) i són de les meves noves. Va ser una aposta tant interessant com arriscada però, des del principi, ja van prendre el vol amb un èxit inesperat. Els dos graus ofereixen 60 places i la demanda està molt per sobre. Tecnologies Aeroespacials ha registrat 133 sol·licituds i Vehicles Aeroespacials 108. Per tant, l’escola s’assegura de nou que els alumnes que entraran i que provenen del batxillerat són els millors en expedient acadèmic.

El tercer lloc en el lideratge de les notes de tall també és trobar al campus de la UPC. És el grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte, que té una nota d’accés de 10 sobre 14. Aquesta titulació ofereix també 60 places i ha rebut 112 peticiones d’ingrés. L’escola, doncs, també tindrà els millors alumnes per aquests estudis.

El rànquing de les notes de tall continua amb el quart lloc per al Cinema, la formació per excel·lència de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals (Escac), centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB). El grau té una nota de tall de 9, 8 . També té més demanda (201 sol·licituds) que ofereix (100). Cal tenir en compte que el pla d’estudis s’ha reconvertit i ha passat a ser un grau de tres anys (abans quatre) amb 180 crèdits.

El cinquè de la llista també recau en l’àmbit del coneixement relacionat amb audiovisuals. És el grau de Disseny, Animació i Art Digital (UPC) que surt amb una nota de tall de 9,4. També ha rebut més demanda que ofereix: 73 peticions per 40 vacants.

Enginyeries industrials
Les titulacions que ja hem avançat són les “perles” de l’àmplia oferta d’estudis superiors que s’imparteixen a Terrassa però en hi ha moltes més. El campus de la UPC ofereix enginyeria industrial en diverses especialitats. La nota de tall és un 6,2 però la preinscripció s’ha comportat de manera satisfactòria, ja que ha rebut 240 sol·licituds per 270 places. El grau d’Infermeria en l’Escola Universitària d’Infermeria, adscrita a la UAB, també ha tancat aquesta primera preinscripció de juny positivament. La nota de tall es de un 7, 3 (ha repuntat a l’alça respecte anys enrera) i ha aconseguit 142 peticions per 165 places d’accés. El secretari general del CIC, Lluís Baulenas, va explicar ahir que enguany hi ha un total de 47.559 estudiants (uns 600 més que l’any passat) que s’han preinscrit en alguna de les set universitats públiques catalanes. Pel que fa a les assignacions, va dir que gairebé 9 de cada deu estudiants, (88,4 per cent), ja tenen assignat un centre d’estudi. Concretament, es tracta de 42.014 estudiants, 600 més que el curso passat. D’aquest gairebé 7 de cada 10, un 68,2 per cent podran estudiar l’ensenyament que volien en el centre que havien triat en primera opció.

Dels sol·licitants, la majoria (42.083) procedeix de les PAU i Cicles Formatius de Grau Superior. Aquesta xifra representa un increment percentual de l’1,96 per cent respecte a l’any passat. Hi ha 1.113 estudiants universitaris que volen fer un segon grau universitari, xifra propera a la del curs passat.

Els alumnes assignats a les diferents universitats són: 11.626 a la UB, 9.137 a la UAB, 5.624 a la UPC, 3.969 a la UPF, 2.458 a la UdL, 3.526 a la UdG, 3.353 a la URV i 1.835 a la UVic-UCC . El període de matrícula és del 15 al 18 de juliol pels alumnes assignats en primera preferència i del 25 al 29 de juliol per segones assignacions. Cal recordar també que el dia 19 de juliol es farà l’acte de distincions dels alumnes que han obtingut un 9 o més en las PAU. A Terrassa són 14.

To Top