Cultura i Espectacles

Arriba als cinemes l’adaptació d’una novel·la de Pep Puig

Demà s’estrena als cinemes "La vida sense la Sara Amat", primera pel·lícula de Laura Jou, basada en la novel·la del mateix títol de l’escriptor terrassenc Pep Puig que va guanyar el premi Sant Jordi de novel·la l’any 2015.

"La vida sense la Sara Amat" és una història d’iniciació, ambientada durant la dècada dels 80, que explica com un adolescent amaga a la seva habitació una amiga que ha fugit de casa i de la qual n’està secretament enamorat. A la novel·la l’acció passa a Ullastrell. A la pel·lícula, en un poble imaginari.

El projecte va néixer quan la productora Isona Passola, l’actual Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, va comprar els drets per fer-ne una TV movie per a TV3. L’adaptació del guió l’ha fet Coral Cruz, que acaba d’estrenar "Els dies que vindran" i que també ha treballat a "Incerta glòria" i a la sèrie "Hierro".

La direcció ha recaigut en Laura Jou, que fins ara només havia dirigit un curtmetratge -el premiat "No me quites" de 2015- però que té una extensa experiència i molt bona reputació treballant amb actors infantils i adolescents, tant en la seva vessant de professora de teatre com amb la de "coach" a la televisió -"Ventdelplà", "Polseres vermelles", "Polònia", "Merlí"- i sobretot al cinema -"El orfanato", "Biutiful", "Pa negre", "Lo imposible", "Un monstre em ve a veure", "Incerta glòria"- i també és professora de l’ESCAC.

Finalment, el projecte va créixer i de TV movie ha passat a pel·lícula per al cinema. La pre-estrena es va fer el mes d’abril dins del festival de Barcelona- Sant Jordi on va obtenir els premis del Públic i de la Crítica. Més tard, ha guanyat els guardons del Públic i de Millor Fotografia (per a Gris Jordana, graduada de l’ESCAC) en el certamen Cinema en Català Costa Daurada de Roda de Berà.

Tots de colònies
La pel·lícula està protagonitzada pels debutants Biel Rossell i Maria Morera, escollits en un càsting al qual es van presentar vint mil aspirants. També hi surt Francesca Piñón -que va començar la seva carrera d’actriu a Terrassa, al grup El Globus-, interpretant l’àvia del protagonista. Entre els membres de l’equip tècnic hi figura l’egarenca Mercè Paloma, que ha dissenyat el vestuari, així com la ja esmentada Gris Jordana, una de les encara poques dones que es dediquen a la direcció de fotografia al nostre país.

Laura Jou explica que perque els joves actors es coneguessin, abans de començar el rodatge van organitzar una mena de "colònies" i així "van anar agafant confiança". També assegura que Biel Rossell és "igual que el seu personatge, molt bon noi, molt sincer, molt tendre".

El rodatge va durar quatre setmanes i es va realitzar entre El Talladell (Tàrrega), Santa Eulàlia de Ronçana i Cerdanyola.

To Top