Diners

La comarca aporta el 27% de pimes al programa “Accelera el creixement”

El Vallès Occidental ha aportat el 27% d’empreses que han participat, en les seves set edicions, en el programa "Accelera el creixement". Un total de 47 pimes del territori van rebre de mans de la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació en funcions, Sònia Recasens, i del vicepresident de Pimec, Miquel Camps, els diplomes acreditatius de la seva participació en l’edició d’enguany del programa, que impulsen ambdues institucions amb la col·laboració dels Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) amb l’objectiu d’ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament. Aquest programa, promogut per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació i la patronal catalana Pimec, té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb voluntat d’invertir en el seu creixement, amb tres treballadors o més i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona. En l’edició d’enguany han participat Casa Teva Feina Nostra, de Terrassa, Trapos y Cabos Rubí, de Castellbisbal, i Wetron Automatización, de Rubí.

En aquestes set edicions ja han passat pel programa 347 empreses. Per comarques aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (27%), Baix Llobregat (19%) i Vallès Oriental (15%), tenen una mitjana de 20 treballadors/es, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (57%) i facturen de promig 3 milions d’euros. La bona valoració dels participants i els resultats han fet que continuï el programa en noves edicions.

Nova selecció
El passat dimarts 2 de juliol es va realitzar la selecció de les noves 50 pimes que seran les participants a la vuitena edició del programa que s’iniciarà aquest setembre. El vicepresident de la patronal Pimec, Miquel Camps, es va mostrar satisfet pels resultats d’aquest programa i va asegurar que "contribueix d’una manera directa al creixement del nostre teixit productiu". En aquest context, va posar de manifest la importància de la co·laboració publicoprivada per donar suport al teixit empresarial, especialment les pimes, "ja que suposa un impuls que es tradueix en competitivitat i en la creació de llocs de treball de qualitat". Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació en funcions de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, va valorar la tasca realitzada pels 98 Centres Locals de Serveis a les Empreses que "durant l’any 2018 han atès 36.000 empreses, ajudant a la creació de més de 3.300 noves empreses i més de 4.300 llocs de treball». Recasens va remarcar la importància del "teixit productiu vinculat amb el sector industrial, atès que 20 de les 47 empreses que han participat en aquesta edició es dediquen a aquest sector».

A l’acte de reconeixement també va assistir Albert Giralt, director general de l’empresa Avinent Implant System, empresa catalana líder en innovació a escala mundial en implantologia dental i pròtesis personalitzades, que va protagonitzar una conferència.

To Top