Esports

S’alça el teló a la Maurina

El pavelló municipal de la Maurina de Terrassa acull des d’aquest diumenge i i fins al 13 de juliol el Campionat del Món “C” masculí d’hoquei patins, el denominat Campionat Challenger’s inscrit en els World Roller Games que es van inaugurar dijous a Barcelona. Terrassa és una de les subseus d’aquesta convocatòria esportiva de transcendència internacional dels esports de l’anomenada roda petita. El partit entre Bèlgica i la Xina Taipei, a les 10 del matí, serà el primer de la competició de Terrassa.

El torneig compta amb la participació d’onze seleccions. Inicialment havien de participar dotze equips, però s’ha produit la baixa del combinat mexicà. “Són els representants de l’hoquei patins emergent. Donaran un gran espectacle”, ha dit en relació al campionat el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana.

Participants
A la primera fase del torneig, les seleccions participants han quedat dividides en dos grups que jugaran una lligueta classificatòria. En el grup “A” competiran Àustria, Uruguai, Xina Taipei, Bèlgica, Nova Zelanda i Japó. Al grup “B” han quedat inscrits Xina, Macau, Estats Units, Índia i Holanda. Els campions de grup jugaran la final el dia 13 a les 8 del vespre. Aquell dia es disputarà la jornada final per decidir la classificació definitiva amb els encreuaments segons la classificació obtinguda a la primera fase de la competició.

Terrassa és una de les quatre subseus d’aquests World Roller Games que centren bona part de l’atenció esportiva d’aquests dies. Les altres són Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat i Mollet del Vallès. La ciutat va apostar de forma decidida des del primer moment per formar part del mapa de seus d’aquesta convocatòria i finalment va ser designada per acollir un dels torneigs d’hoquei patins. La tradició egarenca en aquesta modalitat i en el patinatge en general van afavorir la designació definitiva.

Llorenç Álvarez en competició
Pel que fa a la representació esportiva de Terrassa en els World Roller Games, es limita a la participació del patinador Llorenç Álvarez a la competició masculina de patinatge artístic. Álvarez és l’actual sots campió d’Espanya i campió de Catalunya d’aquesta modalitat i el seu objectiu és acabar entre els cinc primers classificats. El patinador terrassenc està consolidat com un dels millors especialistes del patinatge espanyol i sap que aquesta és una oportunitat única per fer un paper destacat. Llorenç Álvarez debutarà el dia 11 de juliol amb el programa curt i el 13 de juliol afrontarà el programa llarg del Mundial.

Els World Roller Games acullen onze Mundials dels esports de roda petita i reuniran a Barcelona, fins al proper 14 de juliol, més de quatre mil esportistes de tot el món. És la segona edició que se celebra en aquest format, després del debut a la Xina.

La primera jornada

10.00. Bèlgica – Xina Taipei

12.00. Japó – Nova Zelanda

14.00. Àustria – Uruguai

16.00. Macau – Xina

18.00. Holanda – Índia

To Top