Opinió

Lluís Puig, un alcalde per a Terrassa i per a Catalunya

Les eleccions municipals del proper diumenge no són unes eleccions normals; mai, en la recent història democràtica, una llista electoral que concorre a unes eleccions per assolir l’alcaldia de la seva ciutat ha tingut el seu cap de llista expulsat del seu país per l’arbitrarietat jurídica del seu Estat (Lluís Puig i Gordi) ni al qui la tanca, privat de llibertat per una vergonyosa presó provisional (Josep Rull i Andreu), que trenca amb tots els principis generals que ordenen el procés penal, i que tant l’Audiència Nacional, primer, com el Tribunal Suprem, després, han trencat en mil miques quan es tracta de jutjar fets provinents de Catalunya. Ras i curt, les ignominioses presons preventives d’en Sandro Rosell i dels investigats en el judici del procés no són cap casualitat, són dues armes de destrucció massiva aplicades descaradament contra el fet català, susceptibles, segur, de conductes prevaricadores dels jutges que les han aplicades.

Diumenge, els terrassencs i terrassenques tenim l’oportunitat de fer front a aquestes flagrants injustícies que patim com a poble de forma descarada i que no tenen càstig per als qui les provoquen. El nostre legítim president Carles Puigdemont, de la mà dels seus advocats, ens ha ensenyat i deixat ben clar que el camí per vèncer un Estat opressor i dictatorial com és Espanya és portar la lluita al terreny del dret de la Unió Europea on, sense excepció, s’han guanyat tots i cadascun dels combats dissenyats pel jutge Llarena en forma d’euroordre sense ser capaç de convèncer uns jutges i fiscals, allí sí, objectius i imparcials, i també ens han demostrat que des d’Europa és des d’on es guanya una Junta Electoral Central també polititzada, que pretenia anul·lar els drets democràtics del nostre poble. El Molt Honorable President i els consellers exiliats són els autors materials d’aquestes victòries a Espanya i ells són els qui estan explicant arreu d’Europa que Espanya no compleix els requisits de tota democràcia plena, amb un Estat de dret que fa aigües per totes bandes.

En Lluís Puig serà un alcalde present a Terrassa perquè la sentència del cas del procés absoldrà els investigats del delicte de malversació, tal i com afirmen categòricament els més qualificats penalistes i la totalitat dels observadors internacionals que estan seguint el judici, i quan això passi ell tornarà a casa seva. I, amb Lluís Puig d’alcalde, tots els conciutadans de Terrassa tindrem l’oportunitat històrica de gaudir de les millors polítiques que requereix la nostra ciutat a nivell de mobilitat, treball i feina, cultura, habitatge, esports i un llarguíssim etcètera que podria acabar en l’objectiu d’assolir un orgull enorme de sentir-nos terrassencs i terrassenques, però alhora gaudirem de la defensa aferrissada del mandat i l’esperit de l’1 d’octubre. Ningú no pot defensar millor el mandat democràtic del poble de Catalunya que aquell qui està patint en primera persona el pes de la injustícia i el pes de la repressió.

El proper diumenge hi haurà dues urnes, però només hi pot haver una papereta, la de Junts per Catalunya, per votar la llista del president Puigdemont, i la de Junts per Terrassa per fer alcalde el Lluís Puig i Gordi; una sense l’altra les faria dèbils. Mai a Terrassa haurem tingut l’opció d’exercir un vot de tanta qualitat democràtica que ens permeti fer de Terrassa una pròspera ciutat i fer de Catalunya el millor dels països, i el millor dels estats, i que quedi molt clar: aquesta doble perspectiva del vot per a Terrassa i per a Catalunya només l’ostenta la persona d’en Lluís Puig i el seu equip. Són sense cap mena de dubte les eleccions municipals més rellevants de la història de la democràcia, perquè són les primeres i úniques que tindran capacitat d’incidir en el Consistori, però també, i sobretot, en la configuració del nostre futur país. És per tot això i per moltes coses que no em caben en aquest article fet des del meu cor i des dels meus sentiments més íntims que us demano que el proper diumenge voteu la llista del president Puigdemont a Europa, i a Terrassa no tingueu cap dubte a votar la llista de la dignitat, la llista que encapçala en Lluís Puig, i que tanca el nostre estimat Josep Rull. Ajuda’ns a fer-ho possible i per damunt de tot, FEM-HO JUNTS! (Com sempre hem pretès fer-ho…)

* L’autor és candidat núm. 2 de Junts x Terrassa 

To Top