Com a la setmana gran del teatre a la ciutat de Terrassa. El vaixell insígnia del teatre marca Pep Pla, a través del CAET, viu el seu moment estrella des del 27 fins al 30 de setembre. Ningú ha de quedar-se a casa veient la televisió. El teatre pren la ciutat i envaeix amb els seus braços d’enfiladissa els espais de Terrassa. El festival porta onze anys des que va ser creat, sent un referent per als artistes amb vocació d’avantguarda. Cercant sempre l’etiqueta "Nou".
Aquest any el festival no es quedarà reduït al centre de Terrassa, sinó que les seves propostes ocuparan els carrers del barri de la Maurina i sortiran de la ciutat per instal·lar-se a Matadepera i Ullastrell. En aquest desig d’obrir nous mercats i no centrar-se en un grup elitista, aquest any el TNT aposta per grups com el duet Nuu, compost per Aida Oset i Guillem Lotje, que podrem veure a la Nova Jazz Cava per tres euros. Un grup que va néixer en un projecte de teatre social a la presó de Quatre Camins rodant la pel·lícula "Frontera", ella d’actriu i ell amb la banda sonora, d’aquesta trobada va néixer un grup que no ha parat de treballar. Al costat del duet, el treball de Rodrigo Cuevas, un agitador folklòric, com el de la sidra "El gaitero", però amb mitges i peineta cabaretera. Un músic amb una base forta de piano que li dóna la volta electrònica i plena d’humor. Rodrigo Cuevas, el podrem veure de forma gratuïta a la Plaça Vella. Rodrigo és un fenomen viral amb el seu documental "El viatge de Rodrigo", el riure com a punt. Un Freddy Mercury asturià que ens presenta "El mundo por montera", una reivindicació del camp com a forma de vida moderna; la ciutat ha passat a la història. L’espectacle que obre el festival és el més car de tots, 26 euros, i l’espai al Teatre Principal de Terrassa ve de Bèlgica del col·lectiu Kiss & Cry, amb el seu espectacle "Cold Blood", de nanodansa. Els protagonistes són dits en un escenari de miniatura fonent teatre, cinema i dansa.
Finalment destacar la companyia de Terrassa Rectangle Negre a la plaça de la Torre del Palau. L’espectacle "Casa" és el de més durada del festival, dotze hores dividides en quatre parts. Per una banda la intimitat de la casa, aquest lloc on hi ha una privacitat i on ens sentim segurs i l’espectador és un voyeur de les accions de cada actor. Aquesta part dura des de les 12 fins a les 14h, arribat a aquest moment s’obre la casa i comença el procés de compartir, de convivència entre el públic i l’actor. Estem en un pis d’estudiants on tot es comparteix, fins i tot el menjar econòmic. La resta de la tarda l’espectacle reflexiona sobre el fet de compartir un espai entre uns i altres. A la quarta part el públic es converteix en actor, es prepara el sopar amb gran festassa a partir de les nou fins les dotze amb elements de performances interactuant amb els actors i el procés teatral. I diumenge al matí tornen els personatges a la casa per reconstruir fragments del dia anterior, records físics que formaran una instal·lació, un testimoni de la vida, perquè la instal·lació és una instal·lació viva, mostrant en cada moment prismes diferents de la mateixa realitat.
Un any més, i amb aquest van onze, Terrassa se situa a l’avantguarda amb un festival propi amb ganes de renovar les formes i els continguts de les arts escèniques.
No se’l perdin.