Terrassa

“Les noies del calendari”, de visita a la Sala Crespi

A la sala Crespi vam poder gaudir d´una obra que, basada en fets reals, va escriure el dramaturg anglès Tim Firth (1964)per portar-la al cinema, "Les noies del calendari". La pel.lícula es va estrenar l´any 2003 a Anglaterra i seguidament ell mateix en va fer un guió teatral.

El grup Acte Quatre de Granollers, dirigit per Pilar Pla, ens representà una adaptació d´aquesta tragicomèdia dins el XXXL premi Ciutat de Terrassa de Teatre.

Al comtat de Yorkshire (Anglaterra), un grup de dones es reuxeix habitualment a l´Institut de la Dona per practicar les activitats que s´acostumen a fer en aquests centres : gimnàstica, cuina, labors…

Una d´elles té el marit malalt, una leucèmia que no té cura , i decideix , juntament amb les seves amigues de l´Institut , recaptar diners per adquirir un sofà per a la sala d´espera de l´Hospital on tracten en John (Josep M Lacorte).

Opten per fer un calendari diferent del que l´Institut havia realitzat cada any. Un calendari que en podríem dir alternatiu, trencant els prejudicis locals. On cada mes una d´aquestes dones maduretes del casal s´hi mostri nua.

De manera que la Chris (Carme Jiménez), la més agosarada del grup; l´Annie (Sara Martínez), l´esposa del malalt; la Jessie (Marta Valera), professora d´art; la Cèlia (Núria Parés), la més presumida del grup; i la Ruth (Anna Blanché), la més vergonyosa, s´uneixen per una bona causa i l´espectador s´acomoda per gaudir d´ una sessió fotogràfica on cada personatge es transforma en un quadre on la insinuació esdevé art. L´infermer de l´hospital, en Lawrence (Jordi Romaguera), afeccionat a la fotografia, és qui s´encarrega de confeccionar aquest original calendari amb el que aconseguiran comprar un sofà i un nou hospital i tot. Com diu la Marie (Olga Pey), la presidenta de l´Institut que encarna el punt de vista hostil a qualsevol conducta que surti de les normes establertes : "Els resultats justifiquen els mitjans". L’escenografia, molt senzilla i càlida i la cura del vestuari, adequat a cada escena i molt ben resolt, ajuden a que en conjunt hàgim contemplat una obra de qualitat, fresca i molt treballada on l´amistat i la solidaritat es donen la mà.

To Top