Terrassa

Una acurada adaptació

El grup LA CASUAL de Sabadell va posar en escena a la sala Crespi, una adaptació de l´obra del dramaturg valencià Rodolf Sirera (1948) . És la segona de les deu obres seleccionades que concursen al XLII premi Ciutat de Terrassa de Teatre

Aquesta peça, escrita el 1978, curta però intensa , la protagonitzen un actor consagrat (Josep M Roviralta) i un home influent (Miquel Contel). A l´obra original el text està situat a París el 1784, però els guionistes de La Casual l´han situat en temps present i en un lloc indeterminat sense perdre gens ni mica l´essència del model.

L´actuació es desenvolupa a la sala d´estar d´una casa benestant. L´actor cèlebre ha estat citat per l´amo de la casa i mentre aquest no ve , el criat li ofereix un "vi especial". El criat sorprèn a l´actor amb una brillant conversa i desvetllant la seva pròpia identitat: ell és l´amo disfressat. Aviat el convidat veurà que l´amo li ha parat una trampa per sotmetre´l a un macabre experiment sobre la interpretació de la mort.

Sirera fa , ens aquest text, una reflexió en veu alta sobre un debat on els teòrics de l´art dramàtic no s´han posat encara d´acord : el sentir o el fingir ? el ser o el semblar?.

Una posada en escena notable per part dels dos actors que transmeten aquestes reflexions i que les representen ,a voltes incomodant els espectadors, amb molta intensitat.

L´escenari, sobri i minimalista , amplifica les emocions que projecten els dos artistes al pati de butaques. Potser també hi influeix el "vinet" que ens ofereix el mateix actor que es disfressa de criat mentre el públic anem entrant cap a la sala. Al.legoria del "verí del teatre"? Hi reflexionem.

To Top