Diari de Terrassa

Ballart: “Avui obrim una pàgina del futur”

JORDI BALLART i PASTOR, Alcalde de Terrassa

Tenim a les mans un nou Diari de Terrassa, en paper o des del mòbil, tablet o ordinador. Porta el mateix nom, té el mateix esperit de servei a la ciutat i al país, el mateix hardware (paper, digital i xarxes socials) però arriba amb un software nou.

És a dir: un nou projecte editorial, un equip de professionals del periodisme orientat a nous objectius i amb aquell aire fresc i suggestiu, prometedor, que tenen sempre les noves idees.

El Sant Jordi del 2021 és un magnífic moment per estrenar el nou diari. Els llibres i les roses ens conviden avui a celebrar una primavera molt diferent a la de l’any passat, en els moments més foscos de la crisi de la covid. Això no és encara la normalitat, però ens hi estem apropant: entre dificultats i contradiccions, estem escrivint una història d’èxit col·lectiu, de progrés, de superació. La ciència, la innovació i la col·laboració, més enllà de totes les polèmiques, ens estan portant a superar la crisi sanitària en un temps rècord. No podem oblidar el dolor de les pèrdues, de les persones que han mort o que han patit la malaltia, de la crisi econòmica i social… Però hem de mirar endavant.

Un projecte del segle XXI

Aquest és el context en el qual reneix el Diari de Terrassa. Mirant cap al futur, a partir dels sòlids fonaments d’una llarga etapa presidida per un formidable editor de diaris, Julián Sanz Soria, i amb la nova visió que aporta, en aquest relleu històric, l’equip liderat per un agosarat i experimentat editor del segle XXI, Marc Basté.

Terrassa, com a tercera ciutat de Catalunya, com a punt clau en l’arc metropolità de Barcelona, és un espai en el qual passen coses interessants que dibuixen horitzons de futur en el mapa de la comunicació al nostre país. Per una banda, tenim un renovat diari, amb uns vincles evidents amb un projecte periodístic similar, a Sabadell, i amb una visió no gens localista. Comptem també amb la seu social d’un grup periodístic català, ElMón, que té una vocació local i territorial, però també de país. Comptem amb uns mitjans de comunicació municipals que són un referent indiscutible, liderats per Canal Terrassa TV. I amb projectes com La Torre del Palau (Nació Digital) o Malarrassa o tants altres, que funcionen amb coordenades més o menys locals o nacionals, però que sens dubte enriqueixen el panorama terrassenc de la comunicació. Haurem de veure, en els propers anys, el recorregut de cada projecte i la seva capacitat de competir i cooperar amb els altres, així com la seva habilitat per ser profundament locals al mateix temps que es projecten al conjunt del país. Estem parlant, una vegada més, de talent, d’innovació, d’esperit emprenedor, de capacitat de crear riquesa col·lectiva i progrés.

Una sola ciutat

Ho he dit moltes vegades i no em cansaré de repetir-ho: tenim l’oportunitat i la missió històrica de fer de Terrassa una sola ciutat. Una ciutat unida, però també diversa, plural, rica, crítica. Això només serà possible si sabem sumar totes les veus, totes les idees, respectant-les profundament, però també trobant un comú denominador. Per a això són imprescindibles els mitjans de comunicació, a través de qualsevol canal: el que importa és saber què passa, escoltar-nos els uns als altres, dialogar, aprendre, enfortir la democràcia, els drets humans… I fer-ho al mateix temps amb visió de ciutat, amb perspectiva de país i amb l’horitzó molt pendent d’Europa i del món.

Escriurem el futur

Avui obrim una pàgina d’aquest futur, i n’obrirem moltes més en els propers mesos. Terrassa té futur, nosaltres tenim futur, malgrat totes les dificultats que estem vivint, malgrat la boira que ens impedeix a vegades veure cap a on anem. I escriurem aquest futur a les pàgines d’aquest diari i de tots els mitjans de comunicació de la ciutat, per ser, més que mai, una sola ciutat, per despertar la força de Terrassa, per obrir-la al món i per trobar un equilibri entre diversitat i unitat.

To Top