Comarca

Homenatge a Estellés i a Salvat-Papasseit

El 24è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès se celebra del 8 al 20 d’octubre i comptarà amb una vintena d’actes

El 24è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès retrà homenatge als poetes Vicent Andrés i Estellés i Joan Salvat-Papasseit, coincidint amb el centenari del naixement del primer i de la mort del segon. La cita se celebrarà del 8 al 20 d’octubre i comptarà amb una vintena d’actes, entre els quals hi destaca l’espectacle inaugural del 15 d’octubre al Teatre Auditori. Amb el títol “Les veus del poble”,serà dirigit per Jordi Bosch i amb la posada en escena de Victòria Pagès i Jordi Boixaderas. L’acte de cloenda es farà amb l’últim llibre de Mireia Calafell, “Si una emergència”. Entre els escriptors i poetes que prendran part del programa hi destaquen Feliu Formosa, Àngels Gregori, Josep Pedrals i Rodrigo Cuevas.

Entre la resta d’espectacles programats hi destaca l’actuació que duran a terme el 22 d’octubre Toti Soler i Pere Arquillué, amb la tornada a la vida de “Coral romput”, el llarg poema fundacional d’Estellés. Guitarrista i actor ja el van interpretar fa gairebé vint anys al Teatre Lliure gràcies al muntatge teatral de Joan Ollé.

L’Arxiu Nacional de Catalunya viurà, el 28 d’octubre, una conversa a tres bandes entre la fotògrafa Pilar Aymerich i les poetes Marta Pessarrodona i Àngels Gregori sobre la relació d’admiració que van mantenir Montserrat Roig i Estellés. Feliu Formosa participarà al festival amb una lectura de la seva obra el 19 d’octubre al Siglo Mercantic, juntament amb qui podria ser el seu net artístic, Jaume Pons Alorda.

To Top