Comarca

La sabadellenca Isabel Perelló, nova presidenta del CGPJ

La màxima responsable del govern dels jutges ha pres possessió del càrrec aquest dimecres

Perelló, en l’acte de presa de posessió

La sabadellenca Isabel Perelló ha esdevingut aquest dimecres la primera dona a presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem. La màxima responsable de l’òrgan de govern dels jutges ha promès el càrrec a la Zarzuela davant Felip VI al matí, i al migdia ha pres possessió en un acte sobri i sense paraules al qual ha estat present tota la cúpula judicial espanyola.

Membre de la progressista Jutges per la Democràcia, la vallesana va ser elegida dimarts per 16 vots dels 20 vocals del consell. Es va imposar a l’altra candidata, Ana María Ferrer García, també considerada progressista. No era la primera opció d’aquest sector, que en l’inici de la negociació va optar per altres noms com el de Ferrer o Pilar Teso. La sabadellenca, però, va acabar assolint el suport de més de tres cinquenes parts dels vocals que necessitava per esdevenir presidenta.

La seva tria ha estat celebrada tant pel govern espanyol, que afirma que amb ella el CGPJ torna a la “normalitat” després de cinc anys de bloqueig, com pel PP, que considera que el pacte ha beneficiat la justícia espanyola.

Nascuda a Sabadell l’any 1958, Perelló és considerada una figura de marcat to progressista. En aquest sentit, es va posicionar contra l’anterior president del CGPJ, Carlos Lesmes, per dirigir-se als companys utilitzant només el gènere masculí i amb un llenguatge sexista.

To Top