Terrassa

“El Concurs fa nervis: cal entrada d’accés i està televisat”

Els Castellers de Terrassa actuen dissabte a partir de les 16.30 hores al Concurs de Castells de Tarragona

Unes 350 persones de la colla es mobilitzen dissabte cap a Tarragona, per arribar a la cita de les 16.30 hores a la Tarraco Arena Plaça (TAP). Allà participaran de la cita biennal més important del circuit: El Concurs de Castells.

Elisabeth Arpal, coordinadora de canalla dels Castellers de Terrassa, explica que hi ha moltes emocions barrejades. “Hi ha expectació, perquè és un espectacle de molta exclusivitat, amb entrades i televisat”.

I per descomptat, també hi ha molts nervis. Els grans també en tenen, però es focalitzen en “cuidar i preservar les emocions de la canalla”. Arpal té molt present que és primordial vetllar per les necessitats i benestar dels més petits, des de la preparació del pícnic fins a l’acompanyament emocional. Al final, “es tracta d’un exercici d’autoregulació del grup i de mantenir la situació sota control”, resumeix.

Si bé algunes colles ja van actuar el cap de setmana passat a Torredembarra, als Castellers de Terrassa els espera avui una Tarraco Arena Plaça imponent, que continuarà acollint cultura demà.

“A diferència de quan actuem a les places, la climatologia en aquest recinte no ens preocupa, perquè no afectarà els castells ni la dinàmica”, explica Arpal.

També assegura que Castellers de Terrassa presentaran “únicament castells que es puguin descarregar”, evitant estructures que generin intranquil·litat. I avança la presència del 4 de 8, la torre de 7 i el 5 de 7. La inclusió del 3 de 8 i la torre de 8 amb folre “dependrà de la confiança i del resultat de l’assaig del dia anterior”.

I és que es tracta d’una biennal que se celebra de forma ininterrompuda des del 1932 i que suposa una gran celebració per a tot el col·lectiu casteller.

“El Concurs fa nervis: cal entrada d’accés i està televisat”
To Top