Terrassa

Les Fonts Vibra amb la darrera festa major a Terrassa

Una nova entitat de joves organitza l’actuació del DJ Ian Sánchez aquest divendres

María Ortiz, Marta Bermúdez, Sara Ángeles i Pili Ángeles, de Les Fonts Vibra / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tampoc es tracta d’inundar el sector de baluern, però sí de donar-li més vida a les Fonts i de mobilitzar el jovent d’aquest barri inserit en dos termes municipals, el de Terrassa i el de Sant Quirze del Vallès, i que aquests dies viu una nova edició de la seva festa major. El programa tanca el cicle de festes populars de Terrassa i enguany ve amb bateig especial: un grup de joves ha creat Les Fonts Vibra per organitzar activitats festives, però també per incentivar la participació del segment més jove en la vida associativa. Està darrere del Font Fest que aquest divendres a la nit comptarà amb l’actuació del DJ Ian Sánchez, a les 23 hores al camp municipal. Ian Sánchez “viu a Terrassa i té família al barri i aquesta circumstància ens va fer gràcia”, diuen les promotores del grup.

El passat 7 de setembre, en la inauguració de la renovació de la passarel·la que condueix a l’estació de Ferrocarrils, un grup de joves va parlar amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. “Li vam proposar d’organitzar una sessió de DJ algun dia, en un lloc on no molestés”, recorda Sara Ángeles. La Sara té fins i tot més inquietuds que anys (en compta 16) i va rebre una resposta inesperada i en forma de pregunta: “Per què no aquest any?”.

Les més grans han donat suport a les més joves per a la constitució de l’entitat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Així serà. Tot ha anat molt ràpid, però Marta Bermúdez (24 anys), la Sara i tres joves més van constituir la setmana passada l’associació Les Fonts Vibra, que té el suport explícit de l’associació de veïns i propietaris de les Fonts, i que es “bateja” amb l’organització d’un dels punts més destacats del programa que comença aquest dijous amb la inauguració d’una exposició de manualitats i amb la recepció ciutadana. La festa acabarà el 12 d’octubre.

“En les darreres setmanes anem pràcticament a reunió diària. De moment, hem escampat la idea amb el boca orella. Diversos amics ens diuen que els hi agrada la idea, però amb diferents graus d’implicació“, assenyala la Sara.

El relleu

Feia temps que la Marta, la Sara i altres veïns del barri, un sector especial, disseminat “i amb una població envellida”, tenien ganes “de fer coses pel barri”. Quan arribava la festa major, però també en altres períodes, sentien una certa orfandat. “A més, teníem clar que havíem d’agafar el relleu d’altres persones més grans que porten anys en això”, sosté la Marta. Entre elles, la seva mare, María Ortiz, membre (com ella) de la Colla Gegantera de Les Fonts i de Les Fons Abriga, entitat que elabora peces de punt de ganxo per a la seva donació a casa d’acollida de menors.

La Maria ha ajudat la seva filla a aixecar l’entitat, com ho ha fet Pili Ángeles amb la seva neboda Sara. “Soc una de les fundadores de l’entitat, però no he pogut figurar legalment com a tal”, fa broma la Sara. Si és el cas, l’experiència té un caràcter formatiu, també: prepara un treball de recerca enfocat precisament a com fomentar la participació de la joventut en barris de gent gran. “Vaig pensar a treballar el tema en percebre una llacuna d’activitats per a persones entre 16 i 30 anys a les Fonts”. Així, el treball de recerca i l’aventura de Les Fonts Vibra “han anat en paral·lel”, diu la Marta.

La vibració no s’atura

La festa major passarà. però la vibració no es detindrà: “Pensem organitzar cinema a la fresca, o donar sortida, en la festa o en altres àmbits, a diversos grups musicals radicats a les Fonts”, afegeix la Marta, que, malgrat la seva edat, recorda “els caps de setmana de la festa major quan era petita. A vegades encadenava una activitat després d’una altra fins al diumenge”. Volen organitzat tornejos esportius, també. La Sara va néixer quan es va fundar la Colla Gegantera. Si el pare és músic, el fill és ballador…

La festa major es desenvoluparà fins el 12 d’octubre, amb una quarantena d’activitats: fira d’atraccions, trobada de puntaires, xocolatada, karate, petanca, taller de grafits, concurs de dibuix, batucada, escriptura en viu, patinatge, sopar a la fresca, música, artesania, concursos de paelles i de truites, caminada popular, pilates, fira d’atraccions, ioga i misses, entre altres propostes. Aquest és el programa a partir d’aquest divendres, 4 d’octubre.

Divendres, 4 d’octubre

-17 hores. Mou-te, amb competicions de futbol, al camp de futbol Artur Travesa.

-17.30 hores. Exhibició de karate. A la pista poliesportiva.

-18 hores. Xocolatada al passeig de la Riera.

-18.30 hores. Classe de zumba.

-21.30 hores. Correfoc amb els Diables de Sant Quirze. Plaça nova.

-23 hores. Font Fest amb el DJ Ian Sánchez. Al camp.

Dissabte, 5 d’octubre

-9 hores. Matinal d’activitats, amb petanca, taller sobre mobilitat reduïda, taller de grafits, ball de gegants i botifarrada amb mongetes (a les 14 hores). A la plaça de Manel Mañas.

-10 hores. Trobada de puntaires, a la pista. Fins a les 13 hores.

-10 hores. Trobada de Les Fonts Abriga.

-11 hores. Taller de batucada.

-12 hores. Escriptura en viu. Al centre cívic Torre Julià.

-17 hores. Tarda canalla. Activitats lúdiques i esportives per a infants i adolescents: futbolí humà, xutòmetre, inflables, escacs gegants i altres propostes.

-17 hores. Hora del conte amb La Botzina.

-18 hores. Exhibició de patinatge artístic. A la pista.

-20.30 hores. Sopar a la fresca. A la pista.

-21.30 hores. MOMU, mostra de música amb grups locals, a la pista.

Inflables en una edició anterior de la festa

Diumenge, 6 d’octubre

-9 hores. Fins a les 18, fira d’artesania i productes de segona mà. Carrer de Josep Mitats.

-11 hores. Cercavila de gegants i grallers. Davant de la parròquia de Nostra Senyora del Roser.

-12 hores. Missa.

-14 hores. Concurs de paelles. Elaboració a partir de les 9 hores al carrer de Josep Mitats. Presentació a les 14 a la pista.

-17 hores. Flamenco, balls de saló, salsa i havaneres. A la pista.

-20.45 hores. Castell de focs.

Dilluns, 7 d’octubre

-11 hores. Classe de ioga integral.

-19.30 hores. Missa en honor a la Mare de Déu del Roser.

Dimarts, 8 d’octubre

-17 hores. Concurs de truites saludables. Al centre social del carrer de Santa Teresa.

-19 hores. Taller de ceràmica. Al centre social.

-20 hores. Concert de Sangrado de Amianto, grup del barri.

-21 hores. Classe de pilates.

Dissabte, 12 d’octubre

-9 hores. Caminada popular (a les portes de la parròquia) i botifarrada final.

-12.30 hores. Inaugural del mural de ceràmica de les Fonts. Centre social.

-13 hores. Inauguració de l’exposició “Ahir i avui de les Fonts”. Al centre social.

To Top