Terrassa

Torna el cicle Teixim Relats, sota el títol “Teixim transformació, producció i innovació”

La segona càpsula té dos escenaris, l’auditori del Museu Tèxtil i el MNACTEC

El Museu Tèxtil de Terrassa presenta la segona càpsula de Teixim Relats. La proposta compta amb dos escenaris, fruit de la coorganització amb el MNACTEC.

En el primer, en el MNACTEC, es podrà visitar un muntatge creatiu, que apropa al visitant a la realitat present i futura de la indústria tèxtil. El segon, a l’auditori del Museu Tèxtil de Terrassa, tindrà lloc l’acte participatiu, obert a tot el públic, on es debatrà que el tèxtil no és únicament confecció i moda, sinó part de la nostra quotidianitat.

Primer escenari, al MNACTEC

L’espai convida a conèixer com el tèxtil forma part de la quotidianitat de la nostra vida, des del moment en què naixem. Està present en molts elements de la nostra mobilitat, seguretat, confortabilitat, en els esdeveniments culturals, esportius i, fins i tot, en altres aspectes que potser no en som conscients.

Realçar el tèxtil ens permet parlar, també, d’una indústria combatent, que no ha desaparegut, sinó que s’ha transformat, que ha apostat per altres models de producció, per l’excel·lència i la innovació.

Teixim Relats inaugura la seva segona càpsula el pròxim 3 d’octubre a les 19 h al MNACTEC

Comptarà també amb un espai creatiu, “La inspiració”, on es posa en relleu quins elements tèxtils van contribuir a la supervivència dels protagonistes de la pel·lícula de J. A. Bayona, “La societat de la neu”. Es podrà visitar fins al 19 de gener de 2025.

Segon escenari, al Museu Tèxtil de Terrassa

El 14 de novembre, a partir de les 19 h, l’auditori del Museu Tèxtil de Terrassa reunirà experts del sector per explicar com la indústria tèxtil s’ha transformat, de com innova o com treballa per reduir l’impacte ambiental en la producció.

Situar la indústria, explicar amb veracitat productes que contribueixen a millorar la nostra qualitat de vida, permet connectar amb una “Cultura Tèxtil” molt necessària a nivell de societat.

La que ens permet conèixer el valor dels productes en funció de les qualitats i processos amb els quals es fabriquen, el de saber comprar amb criteris més reflexius, el de conèixer sortides professionals, que molts joves desconeixen i, en definitiva, la de ser informatius alhora que formatius.

El programa i les intervencions:

“La indústria combativa, les persones. Tèxtil, més que moda”

Manuel Díaz, president de la Fundación Textil Algodonera

“Transformació. Transformar-se per no abandonar, un sector combatent”

ARPE, del galliner al Japó, Montse Pera, co-propietària i directora creativa d’Arpe FINSA-JOB GROUP, de la confecció al filtre industrial, Maria Badrinas, directora financera de Finsa-Job Group

“Innovació. Teixits  i sanitat. Sostenibilitat i economia circular”

TECHNOTEX i AXIOMA, Ignasi Canal, director d’Axioma

“Teixits preservadors de la biosfera. L’agrotèxtil i la sostenibilitat”

 José Antonio Boronat, CEO de Plastextil

“Reindustrialització. Tornar a Casa. Mantenir el llegat familiar. Arrelar-se al territori”

 Mireia Cazador, directora jurídica i financera de Folgarolas Textil

“Catalunya. Destí Industrial Tèxtil. Continuisme, Imnnovació i compromís industrial en el territori”

Josep Maria Espina, director de la fàbrica NIENE, a Sallent.

To Top