Terrassa

Busquen l’origen d’unes goteres al Mercat de la Independència

Les filtracions afecten un magatzem del soterrani

Paret amb l'aigua regalimant / ULISES MARCIPAR

A Terrassa, el Mercat de la Independència, com el de Sant Pere, ha inaugurat una nova era, restaurat en bona part i caminant cap a la digitalització, però encara pateix problemes interns propis de la seva longevitat i de mancances no esmenades. Si fa unes setmanes alguns paradistes es queixaven d’una fuita d’aigua en un establiment que afectava passadissos, aquest dimarts l’objecte de la queixa el constitueixen unes goteres que perjudiquen un magatzem. En concret, la part corresponent a cinc parades. L’Ajuntament, propietari de l’edifici, admet el problema, que no és nou, i subratlla que n’està buscant la solució.

“Portem amb aquesta irregularitat gairebé un any”, comentava un dels comerciants afectats, Ulises Marcipar, mentre l’aigua rajava des d’un sostre, formava bassals al soterrani, regalimava per parets i portes de fusta. “L’Ajuntament ens diu que no pot determinar on comença la fuita. Mentrestant, nosaltres continuem pagant el cànon de lloguer, pel magatzem, i estem mal utilitzant el mateix. S’acosta la campanya de Nadal, necessitem emmagatzemar gènere, i és impossible fer-ho en aquestes condicions d’insalubritat”, afegia el paradista.

Accions sense fruit

L’administració municipal afirma que hi ha dut a terme intervencions, però aquestes han estat infructuoses. No s’ha pogut solucionar el problema. Tot just aquest dimarts, el consistori ha rebut un pressupost que havia requerit per tal d’executar una actuació definitiva “en els propers dies”. Cal tenir en compte, agrega, les característiques de l’edifici, una construcció de 1908, un bé protegit. El mercat del Centre té una superfície de 3.175 metres quadrats

L’administració municipal afirma que hi ha dut a terme intervencions, però aquestes han estat infructuoses

La fuita prové d’alguna de les canonades de subministrament d’aigua corrent i un equip tècnic encara ha de trobar-ne l’origen. De moment, no ho ha pogut fer ens estudis desplegats durant diverses setmanes. L’Ajuntament subratlla que manté una línia directa de comunicació tant amb els afectats com amb els gestors del mercat, i que ha ofert als primers mudar-se provisionalment a un altre magatzem. “Un any per reparar una fuita d’aigua?”, es pregunta un comerciant.

To Top