Terrassa

El terrasenc Albert Planell, nou director de l’Agència de Residus de Catalunya

Deixa la gerència del Consorci de Residus del Vallès Occidental

El terrassenc Albert Planell, fins ara gerent del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, substituirà Isaac Peraire com a director de l’Agència de Residus de Catalunya, segons avança el diari ARA.

Planell és llicenciat en ciències polítiques i sociologia i en filosofia i lletres. En els darrers anys s’ha especialitzat en enginyeria de residus industrials i domèstics. Ara, serà l’encarregat d’impulsar reptes com l’esperada Llei de Residus de Catalunya -que ha d’accelerar els nivells de reciclatge a Catalunya- i la retirada de l’amiant.

Isaac Peraire, que serà cessat aquest dilluns pel consell d’administració de l’ARC, demanava recentment el seu cessament en una carta publicada a la xarxa social X (antic Twitter), en què reclamava a la nova consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, que nomenés una nova direcció.

Abans que gerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Albert Planell ha estat gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Institució a la qual va arribar procedent de l’Ajuntament de Terrassa, on va ocupar diverses responsabilitats com a tècnic municipal.

El de Planell és un nou fitxatge egarenc del govern de Salvador Illa i el tercer de la conselleria de Territori, Habitatge i Transició Ecològica en poques setmanes. Abans que el nou director de l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha incorporat a la conselleria liderada per Sílvia Paneque, Lídia Guillén Simón com a secretaria d’Habitatge. Guillén ha deixat la gerència de la Societat Municipal de l’Habitatge de Terrassa per incorporar-se a l’staff del nou govern català. La setmana passada es coneixia també el nomenament de Susi López, cap del servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa (2007-2023), com a nova directora general de Transports i Mobilitat.

To Top