Terrassa

Saps on és… aquesta publicitat a un plafó artesanal de Terrassa?

En el número 155 del carrer del Doctor Ullés, una mena de cartell anuncia la presència d’una empresa, anomenada D. Serrano

Aquesta ceràmica formada per 25 rajoles anuncia una possible empresa de la qual no es troba cap informació / lluís clotet

Molts dels relleus, esgrafiats o ceràmiques que es poden anar trobant pels carrers de la ciutat tenen el seu origen ben especificat en pous d’informació més o menys oficials, o d’aquells elaborats per persones aficionades a aquests episodis apassionats de recopilar. No és el cas d’avui. Aquest plafó publicitari tan artesanal, que ens anuncia la marca D. Serrano,”registrada” com s’especifica, està situat a sobre del número 155 del carrer del Doctor Ullés i, tot i que s’ha fet recerca, poca cosa s’ha trobat.

“Artesanía. Tornería en Madera. Industria”. Són les tres paraules que envolten aquesta ceràmica, formada per 35 rajoles, i que s’adornen amb un dibuix d’una persona treballant, se suposa, en aquests camps.

No és un element de fa quatre dies. És possible que tingui més de cinquanta anys, però tampoc es pot especular. El que sí que queda patent és un detall que es pot percebre mirant amb atenció la part de baix, a l’esquerra.

Casademunt i Sabadell

Es veu ben clar i no hi ha cap forat per al dubte: Casademunt. I, a sota, Sabadell. Quina relació podríem trobar entre aquest cognom i la ciutat veïna? Doncs Modest de Casademunt Giralt, nascut a Barcelona, l’any 1881 i que va traspassar a Sabadell, l’any 1964. Era dibuixant i decorador ceramista, com s’explica en alguna de les seves semblances que es troben per internet.

La seva producció de ceràmica decorativa va ser notable i es troben altres exemples amb l’empremta de Casademunt en l’àmbit de la cartelleria publicitària o plafons per anunciar que allà, hi ha aquella botiga o aquella empresa. Si aquest és d’ell, queda pendent.

To Top