Terrassa

Ballart denuncia un regidor de Vox per delicte d’odi

Ha traslladat al Ministeri Públic un tuit “greu” de Daniel Pinto

Daniel Pinto és un dels tres regidors de Vox a l'Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha denunciat davant de la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació un missatge penjat en una xarxa social per un regidor de Vox a Terrassa. Ballart ha informat públicament, en la mateixa xarxa, del trasllat de la informació a la Fiscalia per tal que valori “obrir les diligències que consideri necessàries”.

El tuit en qüestió reproduït per l’alcalde deia que el jove detingut per l’assassinat d’un menor a Toledo és “un romanès nacionalitzat i de pares turcs”. Per a Ballart, “és intolerable mentir i generar odi cap a persones o col·lectius de forma impune”. I afegeix: “A l’Ajuntament que lidero no ho admetrem. Podem discrepar, debatre i discutir, però hi ha línies vermelles de respecte i ètica que no tolerarem”.

“L’autor és regidor de Vox a Terrassa i constantment publica i interactua a xarxes amb mentides, difamacions i difonent rumors incerts”, indica Ballart. I fa constar que el regidor al·ludit (Daniel Pinto) “és propietari d’un comerç on, segons ens expliquen, molts dels seus clients tenen el mateix orígen d’aquells que insulta per les xarxes”.

Difamació

L’alcalde es queixa que Vox publica “constantment” una imatge seva amb menors, “difamant un col·lectiu”, i adjunta la imatge al tuit. “Repeteixen una i altra vegada que la meva parella és d’origen marroquí i que m’estic fent una casa a Sant Cugat. Tot mentida”, diu el líder de Tot per Terrassa (TxT).

El missatge de Ballart no nomea directament Pinto ni tampoc Alicia Tomás, líder de Vox i Terrassa i portaveu del grup municipal, però refereix que la regidora “insulta i diu barbaritats de companyes i companys electes, entitats i ciutadania que discrepa amb ella”.

“Ser regidor és una responsabilitat que s’ha d’exercir amb ètica, educació i sentit de la institució. La ciutadania vol solucions, però també que siguem exemple i no generem odi entre nosaltres. Si volem una ciutat i una societat en pau i respecte, aquest no és el camí. Sinó al contrari. Defensem la llibertat i els drets de totes les persones i no tolerem qui delinqueix. Però tampoc qui difama i manipula. Esperem que la Fiscalia de Delictes d’Odi actuï de forma contundent”, conclou l’alcalde.

To Top