Terrassa

Addiccions, feminisme i sostenibilitat, propostes del CMIAT

Els consellers del CMIAT han presentat les seves tasques per temàtiques i districtes de manera pública

El Plenari de Cloenda del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) s’ha celebrat aquest dimarts al Teatre de l’Escola Joaquima de Vedruna. Els consellers del CMIAT han presentat les seves tasques i propostes per temàtiques i districtes de manera pública al Teatre de l’Escola Joaquima Vedruna.

Addiccions

Els districtes 1 i 5 han presentat les seves propostes sobre la mateixa temàtica: les addiccions. Els consellers del districte 1 han tractat les xarxes socials i el contingut adequat a l’edat realitzant un Escape Room per sortir del món virtual i tornar al real. Els del districte 5 també han treballat les addiccions “com les drogues, les pantalles o l’alcohol” a través d’un mural de grafiti. Els consellers del districte 1 han destacat la importància de “desenvolupar el més important: tenir criteri propi”. Per la seva banda, els consellers del districte 5 han recordat que “les addiccions les tenim molt més a prop del que pensem” i que “reconèixer que tenim un problema és el primer pas per abordar-lo”. A més, també han fet èmfasi en la salut mental i l’autoestima.

Segons ha explicat Noel Duque, regidor de Joventut, els alumnes utilitzen les xarxes socials cinc hores al dia i, en caps de setmana, fins a vuit o nou, fet que considera molt preocupant, tant per l’ús que se’n fa com per l’addicció.

Feminisme i igualtat

Els districtes 2 i 4 han tractat el feminisme a través d’una manifestació i un Teatre Fòrum, respectivament. La manifestació dels consellers del districte 2 va arrencar a la Plaça Ricard Camí i va arribar fins al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, on els assistents van cridar per la igualtat tot alçant les seves pancartes. Els del districte 4, van dur a terme un Teatre Fòrum participatiu on es va tractar la igualtat de gènere en ambients com l’esport, el carrer o la vida quotidiana reflexionant sobre els estereotips i els rols de gènere.

En aquest sentit, la regidora Lluïsa Melgares, ha valorat la feina feta i ha afirmat que “si no reivindiquem els nostres drets, no arribarem a que les administracions vegin on estan els errors de la societat”.

Sostenibilitat

D’altra banda, els consellers dels districtes 3 i 7 han col·laborat i han creat la Brigada de Recollida de Residus de la CMIAT, en la qual van participar fins a 50 persones. A l’Anella Verda de Terrassa, es van recollir 20 litres de paper i cartró, 300 litres d’envasos, 50 litres de vidre i 790 litres de rebuig. Un total de 1.160 litres d’escombraries. 

Finalment, el districte 6 també s’ha enfocat en la sostenibilitat, en concret, en el reciclatge. Els consellers i conselleres han creat jocs de taula amb material reciclat que aborden el reciclatge des d’una perspectiva innovadora. Han creat un Monopoly del reciclatge, jocs d’hoquei i de futbol i un joc nou: País brut. En el seu manifest compartit, han concretat que, “amb esforç i compromís, podem fer de Terrassa una ciutat més neta i sostenible”.

Així mateix, la regidora Patrícia Reche, ha valorat molt positivament la feina del CMIAT i s’ha disculpat: “Com a societat, us hem de demanar disculpes, perquè no hauria de caldre fer l’acció de recollida. Quina passada d’iniciativa, però quina vergonya també”. La regidora ha explicat que a Terrassa, de mitjana, cada persona genera 377,10 quilos de residus a l’any i, per tant, un quilo de residus al dia.

L’acte ha conclòs amb la intervenció de la tinent d’alcalde Ona Martínez, qui ha reconegut que “els adults ens hem de posar molt les piles” i ha volgut reivindicar que els infants i adolescents “no són els ciutadans del futur”: “Vosaltres sou ciutadans del present i la ciutat és tan vostra com nostra, i la feina que feu aquí ho demostra”.

To Top