Opinió

Compromís per una Terrassa Feminista: ni un pas enrere!

Lluïsa Melgares, Regidora de Polítiques de Gènere

La Comissió 8 de març de Terrassa, integrada per associacions de dones i la regidoria de Polítiques de Gènere, ha estat i continua sent fonamental en la lluita per la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

Des del 2003, aquesta comissió treballa activament per denunciar el patriarcat i visibilitzar el feminisme com el motor que impulsa les seves accions.

Avui, més que mai, ens trobem davant d’un repte crucial: blindar les conquestes feministes assolides davant dels discursos antifeministes que pretenen erosionar els avenços aconseguits. Des de diversos sectors conservadors i reaccionaris s’ha articulat un discurs que qüestiona la necessitat de les polítiques de gènere i afirma que la igualtat ja ha estat assolida o que aquestes polítiques són perjudicials. És imprescindible recordar que aquestes afirmacions són no només falses, sinó perilloses, ja que pretenen desviar l’atenció de les veritables causes de les desigualtats estructurals.

Per això, avui reafirmem el nostre compromís col·lectiu amb una Terrassa feminista: ni un pas enrere!

La signatura del compromís per una Terrassa feminista és, precisament, el nostre escut contra els discursos que pretenen desmantellar el feminisme i ha de ser un mur davant aquells sectors que volen fer marxa enrere en la lluita per la igualtat.

Durant dècades, moltes dones han lluitat incansablement per assolir drets en àmbits com la política, l’economia, la cultura i la societat en general. No obstant això, en l’actualitat, observem amb preocupació com els avenços es troben en perill.

Els sectors que propaguen narratives enganyoses sobre la violència masclista o la igualtat de gènere busquen desmuntar el moviment feminista, i és aquí on la Comissió 8 de març i totes les dones compromeses amb aquesta causa hem de ser més fortes que mai, ni un pas enrere!

Terrassa ha estat un exemple de lluita feminista gràcies a l’esforç continu de moltes dones i entitats. Els avenços en àrees com la igualtat salarial, l’erradicació de la violència de gènere, l’accés a la salut reproductiva i la representació política han estat fruit d’aquesta lluita col·lectiva. La Comissió 8 de març ha jugat un paper fonamental en aquestes conquestes.

Per això, avui, les entitats que formem part de la Comissió 8 de març signarem el nostre compromís per una Terrassa feminista. Reafirmem amb fermesa que no permetrem cap retrocés en els nostres drets. Ni un pas enrere!

És el nostre compromís ferm i innegociable amb la justícia social i la igualtat, per Terrassa i pel futur de les noves generacions.

To Top