Gent de Terrassa

“Als ballarins has d’entendre’ls, són persones molt artístiques”

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Leo Sorribes, director general del Ballet de Catalunya

Havia fet dansa de petit, però quan tocava decidir què estudiava va començar la carrera de Medicina, però ho va deixar a mitges. I va tornar al món de la dansa, en aquest cas com a gestor. “Més o menys, es pot dir que soc un ballarí frustrat, però em dedico a gestionar, que crec que és el meu talent principal, gestionar i crear”, diu.

Amb l’Elías García, van crear un curs per a ballarins que encara no eren professionals, perquè tinguessin l’oportunitat de preparar-se amb professors d’alt nivell. I, l’any 2016, van decidir crear el Ballet de Catalunya que, finalment, va aterrar a Terrassa, on té la seva seu. “Som l’única companyia a Catalunya que tenim a onze ballarins en nòmina i que no els contracte per fer bolos. Crec que això és un gran assoliment”.

Assenyala que “tenim una imatge estupenda fora, però aquí no” i reclama que “no tenim un teatre que s’utilitza per a tot, menys per a una companyia de dansa professional. Som d’aquí i crec que tenim dret d’estar a un teatre” com el Principal, posa d’exemple.

Li hauria agradat arribar més alt com a ballarí, però no va poder ser i afirma que “tota aquesta energia i passió que tinc per la dansa l’he canalitzat d’aquesta forma, amb la gestió i produir”. “Als ballarins has de cuidar-los i entendre’ls, perquè són persones molt artístiques”, manifesta.

Entre les seves pròximes actuacions destaquen la de Burgos del 5 d’octubre, el 10 de novembre a Estònia, a Olesa de Montserrat, i el 17 i 18 de gener de 2025 en el New York City Center

To Top