Gent de Terrassa

“Hi ha pel·lícules que et poden arribar a canviar la vida”

/ Nebridi Aróztegui

Rita Roca F, actriu

Ser actriu li ve perquè de sempre li han agradat molt “les relacions intersocials, conèixer gent i estar amb gent, i sobretot el sentiment de despertar coses a la gent i l’actuació és bàsicament això, despertar un interès” i sosté que “hi ha pel·lícules que et poden arribar a canviar la vida, o sigui, és una cosa molt forta”. Afegeix que “hi ha molta gent que viu en el dia de la marmota i una pel·li, a vegades et pot fer sortir completament de la realitat que coneixes.I això em sembla una bogeria”.

Treballant de cambrera a Cadaqués, en “un sushi”, unes noies nord-americanes li van proposar participar en un curtmetratge que havien escrit, que es diu “Ripe!”. Va acceptar i va fer el paper de la Glòria, a un curt que “parla sobretot de l’acceptació cap a un mateix i cap a la seva orientació sexual”. A l’edició d’aquest any del Festival de Cinema de Tribeca, va guanyar el premi al millor curtmetratge narratiu i al Provincetown Film Festival el premi al millor curt “queer”.

La seva primera escola d’interpretació va ser a l’estudi de la Laura Jou, a Barcelona, quan tenia 12 anys, i en l’actualitat s’està formant a l’Estudi Karloff. “El teatre, em fa bastant respecte i tot ho has de tenir molt més controlat, perquè la càmera, al final és molt petita i et llegeix el pensament. Això és la màgia que té”, afirma.

Creu que la carrera de l’actriu “és una carrera de fons i quan et penses que ja en saps una mica, prepara’t, perquè aquest món canvia cada dos per tres”. Diu que li agradaria fer “ciència-ficció”.

To Top